Grid star
eveniment

ROMANIA EDUCATA SE LASA ASTEPTATA – Stupefiant! Guvernul PNL aduce scolile la sapa de lemn: “Scoala incepe in 14 septembrie 2020. Va asiguram ca toate problemele vor fi rezolvate in martie 2021...pana atunci sunteti pe cont propriu”

Cine sa mai inteleaga politica Executivului PNL condus de premierul Ludovic Orban. Dupa ce ramuri intregi din economie au fost aduse in prag de faliment, iata ca acelasi lucru se poate intampla si cu scolile. Asta intrucat profesorii vor fi lasati pe cont propriu. Avertismenul a fost lansat de viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu (foto), candidatul PSD la Primaria Sectorului 3.

Aurelian Badulescu critica una dintre ultimele masuri luate de Guvernul Orban, prin OUG 144 din 26 august 2020, privind decontarea cheltuielilor realizate de unitatile de invatamant pentru prevenirea aparitiei cazurilor de coronavirus. Astfel, Badulescu atrage atentia ca Guvernul PNL a aprobat decontarea cheltuielilor, insa acest lucru se va intampla abia anul urmator sau in cel mai bun caz in decembrie 2020. Cu alte cuvinte, scolile vor cheltui in 2020 din propriile fonduri pentru luarea masurilor necesare prevenirii infectarilor cu Covid, insa cheltuielile vor fi decontate abia in 2021. Este o masura care din punctul nostru de vedere risca sa arunce scolile in faliment sau sa le ingreuneze activitatea. Or, falimentarea scolilor sau afectarea activitatii acestora nu au nicio legatura cu “Romania Educata” promisa de ani de zile de presedintele Romaniei Klaus Iohannis.

Iata avertismentul viceprimarului Capitalei Aurelian Badulescu:

“Mesajul guvernului Orban pentru dascalii si elevii din toata tara: Suntem constienti si stim ca scoala incepe in 14 septembrie 2020. Va asiguram ca toate problemele vor fi rezolvate in Martie 2021...pana atunci sunteti pe cont propriu, va uram succes!

Realizarile guvernului PNL sunt doar la viitor, totul se intampla maine, saptamana viitoare sau, cel mai probabil, anul viitor.

In aceeasi situatie se afla si unitatile de invatamant. Potivit OUG 144 din 24.08.2020 'privind unele masuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfasurarii in conditii de preventie a activitatilor didactice aferente anului scolar 2020/2021 in contextul riscului de infectie cu coronavirus SARS-COV-2' guvernul PNL a aprobat decontarea cheltuielilor pentru unitatile de invatamant dar nu acum, ci peste cateva luni.

Mai exact, decontarea achizitiillor necesare pentru inceperea anului scolar 2020/2021, care incepe pe 14 septembrie, are urmatorul calendar:

7- 30 septembrie – Lansarea ghidului solicitantului in dezbatere publica;

15 octombrie – Lansarea apelului de proiecte;

15 octombrie – 15 ianuarie 2021 – Depunerea cererilor de finantare

15 decembrie –Depunerea cererilor de rambursare si decontarea cheltuielilor.

Guvernul PNL este incapabil sa inteleaga situatia in care se afla unitatile de invatamant. Scolile incep pe 14 septembrie. Copiii au nevoie de echipamente de protectie inca din prima zi de scoala nu de pe 15 decembrie, cand deconteaza guvernul. Vorbim de probleme actuale, stringente, la care guvernul Orban propune solutii abia in decembrie”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani