Grid star
punguta cu doi bani

Romania face sluj in fata SUA si taie China de la portie

Sa vedeti coincidenta: taman cand se pregateste summitul NATO din iunie de la Bucuresti, PNL-istii din Guvern si din Parlament au facut doua gesturi prin care i-au pupat papucul Marelui Licurici.

Mai exact, luni, 10 mai 2021, chiar in ziua videoconferintei de pregatire a summitului NATO (videoconferinta la care au participat presedintele SUA, Joe Biden, si cel al Romaniei, Klaus Iohannis), Parlamentul de la Bucuresti a pus pe ordinea de zi votarea acordului militar cu Ucraina, incheiat anul trecut in septembrie, precum si legea pentru ratificarea Acordului privind proiectele nuclearo-energetice de la Cernavoda si in sectorul energiei nucleare civile, semnat la Bucuresti, la 9 decembrie 2020. Ambele in regim de urgenta, scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics.ro. Ne permitem sa adaugam ca, prin acest acord, Romania se angajeaza sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda cu firme americane, nu cu unele chinezesti, asa cum convenise initial guvernul Victor Ponta cu China.

Tot astazi, remarca BTI, PNL a lansat pe surse informatia ca il vrea remaniat pe ministrul USR-PLUS al Economiei, Claudiu Nasui, pentru ca si-a permis sa ceara aminarea dezbaterii in parlament a legii 5G, cea care ar urma sa scoata China de pe piata, la solicitarea insistenta a SUA.

Nu-i asa ca este minunata prietenia dintre popoare? A nu se crede totusi ca ii plangem de mila Chinei, un stat totalitar, de la al carui sistem privind creditul social s-a inspirat Uniunea Europeana cand a introdus adeverinta verde pentru discriminarea oamenilor nevaccinati.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani