Grid star
criptomonede

RUSIA SCHIMBA RETORICA FATA DE INDUSTRIA CRIPTO – Ministerul rus de Finante contrazice banca centrala:"Interzicerea tranzactiilor cripto ar submina dezvoltarea tehnologica”

Rusia trebuie sa reglementeze criptomonedele, nu sa le interzica, asa cum ar planui banca centrala a Rusiei potrivit sefului departamentului de politica financiara din cadrul Ministerului rus de Finante, Ivan Chebeskov. Interzicerea tranzactiilor cripto si a minarii ar insemna subminarea dezvoltarii tehnologice a industriei, crede reprezentantul Executivului de la Kremlin.

Cebeskov a spus ca ministerul se opune pozitiei Bancii Rusiei, care, cu aproximativ o luna in urma, a emis un raport in care solicita interzicerea completa a tranzactionarii si mineritului cu criptomonede, asa cum a relatat pe larg Lumea Banilor la acel moment. Cebeskov a vorbit in cadrul unei conferinte despre criptomonede sustinuta marti, 25 ianuarie, de publicatia rusa RBK.

"Trebuie sa reglementam criptomonedele, nu sa le interzicem. Reglementarea este suficienta pentru a ne proteja cetatenii”, a declarat Chebeskov,.

Oficialul a anuntat ca ministerul de Finante a pregatit un set de propuneri si asteapta ca guvernul sa le evalueze.

"Interzicerea tranzactiilor cripto si a minarii ar insemna subminarea dezvoltarii tehnologice a industriei. Trebuie sa lasam aceste tehnologii sa se dezvolte”, a adaugat Chebeskov.

In raportul Bancii Rusiei despre criptomonede, banca centrala le-a numit o amenintare la adresa stabilitatii economice a tarii. Raportul sugera interzicerea tranzactionarii si minarii de criptomonede, precum si introducerea unei pedepse pentru incalcarea interdictiei deja existente privind utilizarea criptomonedelor pentru plati in Rusia. Banca asteapta feedback cu privire la raport pana la 1 martie.

Bloomberg: Serviciul rus de intelligence, FSB, ingrijorat de utilizarea criptomonedelor de catre opozitia rusa

Bloomberg a dezvaluit zilele trecute ca puternicul serviciu de securitate al Rusiei, FSB, ar fi facut in acest sens un lobby de succes pe langa guvernatorul Bancii Rusiei, Elvira Nabiulina, acuzand utilizarea criptomonedelor de catre opozitia politica din Rusia.

Banca Centrala a Rusiei are in plan sa interzica investitiile in criptomonede, invocand riscuri pentru stabilitatea financiara in contextul cresterii numarului de tranzactii cripto in tara, au declarat in decembrie 2021 pentru Reuters doua surse de pe piata financiara apropiate bancii.

Stirea a "rasuflat” pe surse joi, 16 decembrie, la mai putin de o zi dupa ce presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau chinez Xi Jinping au avut miercuri o discutie amicala cu prilejul unei videoconferinte desfasurate in pline tensiuni cu Occidentul. Sursele din piata financiara citate de Reuters arata ca Banca Centrala a Federatiei Ruse vrea sa ia masuri pentru a impiedica fondurile mutuale de investitii sa investeasca in monede digitale.

Investitorii rusi in criptomonede sunt printre cei mai activi din piata globala

China a dat o lovitura puternica pietei cripto dupa ce a luat, anul acesta, o serie de masuri impotriva industriei care s-au finalizat cu interzicerea tranzactiilor cripto.

Asa cum a relatat Lumea Banilor la finalul lunii noiembrie 2021, Banca Centrala a Federatiei Ruse (CBR) a aratat, in cel mai recent raport al sau privind stabilitatea financiara, ca investitorii rusi in criptomonede sunt printre cei mai activi din piata globala. Potrivit unor estimari, tranzactiile cripto in Rusia au atins aproximativ 5 miliarde de dolari (350 de miliarde ruble rusesti) in 2021.

Interesul crescand pentru criptomonede ar putea deveni un risc financiar pentru Rusia, a avertizat la acel moment autoritatea de reglementare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani