Grid star
eveniment

SCANDAL MONSTRU IN COALITIA DE DREAPTA – Dan Barna, dupa sedinta USR-PLUS: „Pentru noi, toate optiunile sunt pe masa”. Se rupe coalitia?

Scandalul din coalitia de dreapta care a inceput miercuri, 1 septembrie 2021, este departe de a se termina. Iar vicepremierul Dan Barna spune ca „toate optiunile sunt posibile”, lucru care ar putea insemna si o eventuala iesire de la guvernare.

Sedinta de guvern a fost suspendata, miercuri, dupa ce premierul Florin Citu a incercat sa introduca pe ordinea de zi programul de investitii in mediul rural „Anghel Saligny”, lucru care a nemultumit USR-PLUS. Informatiile au inceput sa curga, iar in spatiul public s-a vehiculat, potrivit unor surse politice, ca nu este exclusa o rupere a coalitiei.


In jurul orei 15.30, liderul USR Dan Barna a declarat presei, dupa sedinta avuta si cu cei de la PLUS, "ca pentru noi, toate optiunile sunt pe masa”.
Barna a acuzat ca punerea pe ordinea de zi a programului de investitii „Anghel Saligny" pentru a fi adoptat, este o incalcare a actului aditional la protocolul de guvernare”.
Acesta a anuntat ca a fost convocata o intrunire a Biroului Politic National pentru aceasta seara in care se vor lua decizii in functie de concluziile sedintei de Guvern care va fi reluata de la ora 19:00.

Iata declaratiile lui Dan Barna:

"Este, in primul rand, o chestiune de incalcare a actului aditional la protocolul de guvernare pe care l-am semnat impreuna cu partenerii nostri si vreau sa citez din el, ca sa nu existe niciun fel de referinte. Dupa situatia cu Vlad Voiculescu, am incheiat acel protocol prin care am stabilit niste reguli prin care sa putem guverna corect si sanatos pentru coalitia noastra.
Or, una din aceste reguli spune, dupa cum urmeaza: agenda Guvernului si procesul de prioritizare al actelor normative vor fi decise de prim-ministru, impreuna cu vice-premierii, in sedinta saptamanala ulterioara sedintei de pregatitoare de guvern organizata de SGG.

Agenda sedintei de guvern va fi agreata la acest nivel si ulterior transmisa ministerelor in spatiul public. Ce spune acest articol? Spune foarte simplu: guvernarea se face in coalitie. Surprize de genul celei de astazi nu sunt de acceptat. Am avut o discutie si cu conducerea USR-PLUS si pot sa spun ca pentru noi toate optiunile sunt pe masa”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani