Grid star
litigii

SCANDAL PE MARCA HOROSCOP – Un om de afaceri italian este acuzat ca vrea sa puna mana fraudulos pe marca hotelului Horoscop – un brand national

Hotelul Horoscop a reprezentat pentru foarte multi ani un punct de atractie si un reper pe harta turistica a orasului Bucuresti. Pentru multi dintre locuitorii orasului, restaurantul hotelului situat in zona Unirii era unul dintre locurile in care se manca cel mai bine din Capitala.

Problema este ca acum se duce un razboi pe marca Horoscop, unul dintre cele mai vechi branduri turistice din Romania postdecembrista (sub care activeaza nu doar hotelul bucurestean, ci si o agentie de turism si mai multe hoteluri din tara), scrie Lumea Marcilor, site coordonat de Mihai Betelie, managerul agentiei de proprietate industriala Rompatent Design.

Creata la inceputul anilor '90 de catre omul de afaceri Victor Voichin, marca nu a mai fost innoita la expirarea termenului de valabilitate, dar a continuat sa fie folosita. Din anul 2012, brandul a fost operat de o noua entitate juridica, Fundatia Culturala Victor Voichin. In acelasi an, fundatia a incheiat un contract de inchiriere cu o firma administrata de un italian, Mirco Fasanella, avand ca obiect spatiul cu destinatie de restaurant. Totusi, contractul nu prevedea si cedarea folosirii marcii Horoscop, subliniaza Lumea Marcilor.

In 2019, chiriasul a fost evacuat din spatiul comercial din cauza nerespectarii prevederilor contractuale. La scurt timp dupa aceea, italianul a inceput demersurile pentru a intra in proprietatea marcii Horoscop. La 31 iulie 2019, Mirco Fasanella a depus la OSIM cererea de marca “Restaurant Horoscop” nr. M2019 / 05578, cerand protectie pentru clasa NISA 43 “restaurante; servicii de alimentatie publica; servicii de cazare temporara”.

La randul ei, Fundatia Culturala Victor Voichin a contestat in termenele legale deciza OSIM de admitere la inregistrare a marcii “Restaurant Horoscop”, invocand drepturile anterioare in ceea ce priveste crearea si folosirea marcii. Dosarul se afla in prezent pe rolul comisiei de contestatii OSIM.

* Cititi aici recomandarile site-ului Lumea Marcilor pentru proprietarii de marci care vor sa evite litigiile

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani