Grid star
companii

SCANDALUL EUROINS – Fondul de Garantare, anunt pentru romanii care au asigurari la Euroins

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) fae o serie de precizari pentru romanii asigurati la Euroins, dupa ce companiei i-a fost retrasa autorizatia de functionare de catre ASF (click aici pentru a citi mai multe).

Contractele de asigurare incheiate cu Societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A raman valabile pana la expirare, daca nu intervine una dintre urmatoarele situatii:

– titularul politei denunta contractul de asigurare;

-se implineste termenul legal de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii falimentului, moment in care politele de asigurare inceteaza de drept.

-lichidatorul judiciar numit de instanta odata cu deschiderea in instanta a procedurii falimentului denunta politele de asigurare, cu informarea prealabila a asiguratului.

In privinta incheierii unui alt contract de asigurare, la un alt asigurator, acest proces ar trebui derulat in paralel cu actiunea de denuntare a politei de asigurare incheiate la asiguratorul aflat in insolventa/faliment.

Procedura pentru denuntarea politelor:

"• Transmiteti notificarea de reziliere la Euroins. Cererea de denuntare este disponibila pe site-ul Euroins Romania SA, respectiv: www.euroins.ro si se transmite pe adresa de e-mail dedicata:  reziliere@euroins.ro;

• Transmiteti la FGA, o cerere de restituire-Anexa 9, completand online formularul dedicat, pe site-ul FGA: Cerere de plata privind acordarea restituirii de prima – www.fgaromania.ro;

• Solicitarea dvs trebuie sa fie insotita de urmatoarele documente:

◦ Imputernicire / Procura, daca este cazul;

◦ Copie act identitate;

◦ Copie polita de asigurare;

◦ Copie dovada platii primelor de asigurare, in cazul platii primelor in rate;

◦ Dovada denuntarii contractului de asigurare inregistrata / transmisa la asigurator;

FGA va inregistra cererile de plata si le va analiza in ordinea primirii si inregistrarii", precizeaza Fondul.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani