Grid star
eveniment

SCANDALUL PENSIILOR – Disensiuni Orban-Citu?

Guvernul Romaniei inca nu se pune de acord in legatura cu majorarea pensiilor de la 1 septembrie 2020, asa cum este prevazuta de lege. Si nu doar ca nu se pune de acord, dar se observa o tensiune la cel mai inalt nivel al Executivului.

Dovada sunt declaratiile facute in ultimele doua zile chiar de premierul Ludovic Orban (foto stanga) si ministrul de Finante Florin Citu (foto dreapta). Astfel, invitat la Realitatea Plus, Florin Citu a oferit mai multe detalii despre majorarea pensiilor. Cu aceasta ocazie, ministrul Finantelor a recunoscut ca, desi legea prevede o crestere a pensiilor cu 40%, una dintre variantele luate in calcul de Guvern este o majorare mult mai mica. Si anume de doar 10%:

Scenariul despre care am vorbit il voi prezenta Guvernului cu toate riscurile aferente. Nu doar pentru pensii. Nu trebuie sa scoatem din context Legea pensiilor, noi facem pentru toti romanii, nu doar pentru un sector. Este un scenariu pe care il iau in calcul si acesta, dar in contextul tuturor cheltuielilor, am luat în calcul impactul si riscurile aferente”.

Interesant, la doar o zi distanta de la aceste declaratii, joi, 28 mai 2020, premierul Orban a avut o pozitie ambigua, ferindu-se sa confirme scenariul avansat de ministrul Finantelor. Mai exact, premierul Ludovic Orban a explicat ca decoamdata orice discutie pe subiectul majorarii pensiilor este prematura, asteptandu-se prognozele economice pe urmatoarele sase luni. Totusi, Orban a dat asigurari ca pensiile vor creste, fara sa spuna insa cu cat. Este prematura orice declaratie pe tema pensiilor. Cand vom avea raportul la 6 luni privind starea economiei, de asemenea cand vom avea prognoza economica pe urmatoarea perioada de timp, atat cea a Comisiei de Prognoza, cat si rapoartele Comisiei Europene, vom lua aceasta decizie. Cand vom decide ceva vom anunta public. Ce pot sa va spun este ca pensiile vor creste”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani