Grid star
eveniment

SCHEMA PENTRU IEFTINIREA ALIMENTELOR – Guvernul lucreaza la ordonanta pentru reducerea adaosurilor comerciale: "Urgenta maxima”

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat ca se lucreaza la o schema pentru reducerea pretului la alimente. Potrivit acestuia, urgenta maxima este schema de reducere a adaosurilor comerciale la mai multe produse alimentare de baza, pe intreg lantul, pana la raft. In prezent, se elaboreaza textul OUG.

Seful Executivului a precizat ca aceasta schema va fi discutata cu marile lanturi de magazine, cu producatorii, cat si cu distribuitorii. Acesta a precizat ca este un gest obligatoriu fata de toti romanii care au suportat efectele unei inflatii inalte in ultimul an.

Ciolacu a mai declarat ca este important sa ducem inflatia la o singura cifra cat mai repede,  repede, dar la fel de important este sa avem in magazine mai multa mancare produsa in Romania.

Iata declaratiile facute de Marcel Ciolacu:

"Urgenta maxima este schema de reducere a adaosurilor comerciale la un numar de produse alimentare de baza, pe intreg lantul, pana la raft. Efectul aplicarii acestei masuri este scaderea preturilor la cateva alimente vitale in orice gospodarie. Vreau sa discutam despre aceasta schema cu marile lanturi de magazine, cu producatorii, cat si cu distribuitori. Trebuie sa convenim un efort comun, astfel incat romanii sa simta un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei. Este un gest obligatoriu fata de toti oamenii care au suportat efectele unei inflatii inalte in ultimul an. Acum este important sa ducem inflatia la o singura cifra, cat putem de repede; dar la fel de important este sa avem in magazine mai multa mancare produsa in Romania.

Proiecte esentiale

In paralel, as dori sa pregatim lansarea rapida a unor proiecte, din punctul meu de vedere, esentiale: sprijinirea procesarii de alimente, schema de sustinere a industriei materialelor de constructii si introducerea energiei verzi in fermele agricole. Pare ca nu avem foarte mult timp de ezitari. Este momentul ca oamenii sa vada ca venim imediat cu solutii eficiente si ca le executam, cum se spune, ca la carte. Doar asa economia si populatia vor simti cu adevarat o schimbare clara si rezultate concrete”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani