Grid star
business capital

SCHIMBARI LA POLITELE RCA – Termenul de intrare in vigoare a fost dublat. Ordinul ASF, publicat in Monitorul Oficial

Este oficial: se dubleaza termenul de intrare in vigoare a politelor RCA, de la 30 la 60 de zile. Ordinul Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost publicat in Monitorul Oficial. Astfel, soferii isi pot cumpara asigurarea cu 60 de zile inainte ca aceasta sa intre efectiv in vigoare, si, eventual, pot face si o economie.

Pana la aceasta decizie, asiguratorii puteau sa incheie contracte RCA a caror valabilitate incepea la cel mult 30 de zile dupa data emiterii acestora:

"Aceasta masura va permite in primul rand asiguratilor posibilitatea incheierii din timp a contractelor RCA, dar si asiguratorilor sa incheie contracte intr-un termen suficient de lung astfel incat sa poata fi absorbita la nivel de piata o eventuala cerere ridicata de incheiere a contractelor RCA”, arata ASF.

Asigurarile Euroins

Se pregatesc si alte masuri cu privire la asigurarile RCA. Ministerul de Finante a pus in dezbatere publica proiectul OUG prin care perioada de valabilitatea a politelor RCA Euroins, societate aflata in procedura de faliment, se prelungeste cu inca 90 de zile. Adica pana la 8 decembrie 2023.

Potrivit actualelor reglementari, acestea ar fi urmat sa expire la 8 septembrie 2023 (exceptand politele de garantii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile si se implineste la data de 7 noiembrie 2023). Dupa implinirea acestor termene, politele emise de Euroins Romania inceteaza de drept si, prin urmare, este necesara incheierea unor polite noi. Este posibil ca prin aceasta prelungire, multi dintre clientiii Euroins sa beneficieze integral de polita cumparata.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani