Grid star
eveniment

SE INCHID MINELE PE CARBUNE – Guvernul aloca zeci de milioane de lei (Document)

Guvernul a aprobat proiectul privind aprobarea acordarii ajutorului de stat pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive din cadrul Societatii Complexul Energetic Hunedoara. Ajutorul de stat in suma totala de peste 27 milioane lei este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Energiei.

Prin proiectul de act normativ se supune aprobarii acordarea ajutorului de stat pentru suportarea cheltuielilor necesare inchiderii celor doua unitati miniere necompetitive din cadrul Societatii Complexul Energetic Hunedoara–S.A., in insolventa, pentru anul 2023.

Costuri cu platile compensatorii acordate angajatilor carora le inceteaza contractul de munca:

–186 mii lei, care vor fi alocati pentru 5 salariati ai E.M. Lonea;

-costuri cu reconversia profesionala - 60 mii lei care vor fi alocati pentru asigurarea serviciilor de reconversie profesionala a unui numar de 12 salariati ai E.M. Lupeni;

-costuri de recultivare a suprafetelor – 26.996 mii lei, din care 19.883 mii lei pentru E.M. Lonea, suma ce va fi folosita pentru recultivarea unei suprafete de aproimativ 463.322 mp si 7.113 mii lei pentru EM Lupeni, suma ce va fi folosita pentru recultivarea unei suprafete de aproximativ 79.609 mp.

Insolventa

"Monitorizarea anuala a modului de implementare a ajutorului de stat se realizeaza de catre Ministerul Energiei, societatea avand obligatia sa transmita deconturile justificative privind cheltuielile efectuate din sumele acordate conform prezentului proiect de act normativ. Nerespectarea de catre Societatea Complexul Energetic HunedoaraS.A., in insolventa, a conditiilor prevazute prin Decizia Comisiei Europene nr. C (2018) 1001/final si a oricaror obligatii asumate in vederea obtinerii ajutorului de stat pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive determina aplicarea de catre Ministerul Energiei a masurilor necesare in vederea recuperarii ajutoarelor de stat, in conditiile legii. Ajutorul de stat in suma totala de 27.242 mii lei pentru anul 2023 este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2023 nr.368/2022”, se arata in document.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani