Grid star
eveniment

SE MARESC SALARIILE BUGETARILOR – Banii se acorda incepand cu luna august. Sunt exceptati cei care ocupa functii de demnitate publica

Guvernul a aprobat vineri, 26 august 2022, printr-o ordonanta de urgenta, majorari salariale pentru personalul platit din fonduri publice.

Potrivit ministerului Muncii, majorarile salariale se acorda incepand cu luna august 2022, sub forma unei patrimi din diferenta dintre salariul de baza prevazut de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar.
Sunt si exceptii: cei care ocupa functii de demnitate publica si cei incadrati la nivelul administratiei publice locale.

Explicatiile

Majorarile se acorda cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite. Ministerul Muncii motiveaza majorarea prin faptul ca in ultimii doi ani, drepturile salariale ale unor bugetari au fost inghetate, ca urmare a masurilor fiscal-bugetare adoptate in contextul economic actual, determinat de criza generata de pandemia de COVID-19, dar si de criza razboiului din Ucraina.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani