Grid star
eveniment

SI SMECHERII SA PLATEASCA – Premierul Marcel Ciolacu cere un sistem fiscal bazat pe echitate: "Asa ceva, din punctul meu de vedere, nu mai poate continua!"

Premierul Marcel Ciolacu cere un sistem fiscal bazat pe echitate, si anunta ca legislatia noastra fiscala seamana azi cu o uriasa strecuratoare prin care curg nestingherit miliarde de euro, pe un sistem de exceptii fiscale aberante.

Potrivit acestuia, s-a ajuns la situatia absurda in care Romania are cea mai mare impozitare a muncii din Uniunea Europeana la cei cu venituri mici si familii cu copii. In acelasi timp, a fost mentinuta o impozitare foarte mica, cu uriase privilegii fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care castiga foarte mult:

"Asa ceva, din punctul meu de vedere, nu mai poate continua! Nu mai putem accepta ca doar cei multi si fraieri platesc, iar cei smecheri nu!”.

Seful Executivului spune ca nu va tolera este smecheria, banii facuti doar din firme care au un angajat, un computer si emit doar hartii! Pentru ca este clar ca acolo este doar un contract de munca mascat, pentru a nu plati taxele. Ciolacu a mai declarat ca scopul Guvernului nostru nu este descurajarea investitiile, ci dimpotriva.

Iata declaratia facuta de Marcel Ciolacu:

Este evident ca toata legislatia noastra fiscala seamana azi cu o uriasa strecuratoare prin care curg nestingherit miliarde de euro, pe un sistem de exceptii fiscale aberante.

Nu putem sa ne dorim o tara europeana 'ca afara'  cu venituri de tip economie 'off shore', adica tara-paradis fiscal, dar cu cheltuieli ca in modelul social european. S-a ajuns la situatia absurda in care Romania are cea mai mare impozitare a muncii din Uniunea Europeana la cei cu venituri mici si familii cu copii. In acelasi timp, a fost mentinuta o impozitare foarte mica, cu uriase privilegii fiscale pentru anumite categorii de contribuabili care castiga foarte mult.

Asa ceva, din punctul meu de vedere, nu mai poate continua!

Trebuie sa introducem un sistem fiscal bazat pe echitate, pe corectitudine si respect fata de contribuabilul onest, care isi plateste corect taxele si sa avem intoleranta totala fata de evazionisti! Imi voi asuma raspunderea pe o reforma fiscala (...).

Fara optimizari fiscale

Scopul nostru nu este sa descurajam investitiile, dimpotriva, venim cu prevederi care scutesc de la orice forma de taxare banii investiti de companiile din Romania. Vom sustine si proteja start-up-urile, suntem dispusi sa ajutam prin toate mecanismele posibile productia si procesarea in Romania.

Ce nu voi tolera insa este smecheria, banii facuti doar din firme care au un angajat, un computer si emit doar hartii! Pentru ca e clar ca acolo e doar un contract de munca mascat, pentru a nu plati taxele pe munca. Nu vom mai permite profiturile mascate si externalizate, optimizarile fiscale! Nu mai putem accepta ca doar cei multi si fraieri platesc iar cei smecheri nu!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani