Grid star
eveniment

SOSOACA A PRIMIT AVIZ DE LA IORDACHE – Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege al senatoarei Diana Sosoaca privind restituirea amenzilor din starea de urgenta

Consiliul Legislativ condus de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache vine cu o veste buna pentru romanii amendati in timpul starii de urgenta. Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de lege initiat de senatoarea Diana Sosoaca (foto) privind restituirea amenzilor contraventionale aplicate pe durata starii de urgenta si care au fost achitate, in tot sau in parte, de catre debitori.

Asa cum se poate citi in documentul atasat la finalul articolului, avizul Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul senatoarei Diana Sosoaca, facand insa o serie de propuneri si observatii.

Anterior, proiectul de lege al Dianei Sosoaca a primit aviz pozitiv de la Consiliul Economic si Social (click aici pentru a citi).

CCR a distrus "dictatura"

Initiva legislativa a Dianei Sosoaca vine dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca dispozitiile art. 28 din OUG nr. 1/1999 (in baza carora erau aplicate amenzile) sunt neconstitutionale, la fel ca si OUG nr. 34/2020, ordonanta care prevede modificarea sau completarea unor articole existente in OUG nr. 1/1999 printre care si articolul 28 referitoare la amendarea populatiei (click aici pentru a citi).

Iata ce prevede proiectul de lege initiat de senatoarea Diana Sosoaca:

* Cititi aici avizul Consiliului Legislativ

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani