Grid star
punguta cu doi bani

Statul pune la bataie 85 milioane euro

A fost lansat Programul Interreg NEXT Romania-Republica Moldova, cu un buget de peste 85 de milioane de euro pentru comunitatile din zona de granita. Din acesti bani, 77.290.439 de euro reprezinta fonduri europene nerambursabile, iar 8.587.829 de euro este contributia Romaniei.

Vor putea primi finantare proiecte care aduc beneficii comunitatilor de la frontiera, din judetele Iasi, Galati, Vaslui, Botosani si de pe intregul teritoriu al Republicii Moldova.

Domeniile vizate de acest program sunt: sanatatea, educatia, turismul si cultura, schimbarile climatice, buna guvernanta si managementul frontierei. Astfel, vor putea fi dotate cu echipamente si modernizate unitati medicale si institutii de invatamant, vor fi reabilitate obiective turistice si se vor putea realiza proiecte in parteneriat pentru imbunatatirea managementului frontierei.

Pentru a putea primi finantare, un proiect trebuie sa aiba cel putin un partener din fiecare stat participant, detaliile privind conditiile de accesare a fondurilor urmand a fi publicate pe website-ul programului, www.ro-md.net.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani