Grid star
eveniment

TAIEREA SALARIILOR, INADMISIBILA – Anunt din Parlament: “Trebuie sa ajustam cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin solutii imorale”

Senatorul Paul Stanescu, secretar general al PSD, anunta ca social-democratii nu sunt de acord cu taierea salariilor, dupa ce ministrul Investitiilor, Marcel Bolos, a vorbit zilele trecute despre o posibila „revizuire” in sectorul bugetar.

Potrivit lui Stanescu, scenariul lui Bolos, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discutiile care vor avea loc in cadrul Coalitiei, pentru a nu risca compromiterea altor masuri bune si necesare.

Secretarul general al PSD spune ca trebuie ajustate cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face “prin solutii imorale, de trista amintire, precum taierile salariale din perioada Basescu”, precizand ca inflatia a avut o contributie negativa asupra veniturilor romanilor. Acesta a mai spus ca misiunea coalitiei de guvernare este sa apere veniturile si puterea de cumparare a romanilor.

Iata anuntul facut de Paul Stanescu:

Scenariul ministrului Marcel Bolos, care a mentionat 'o revizuire' a salariilor in sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discutiile care vor avea loc in cadrul Coalitiei, pentru a nu risca compromiterea altor masuri bune si necesare. Sa nu lasam un mar bolnav sa strice o gramada mare de mere sanatoase.

Trebuie sa ajustam cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin solutii imorale, de trista amintire, precum taierile salariale din perioada Basescu. Deja inflatia a avut o contributie negativa asupra veniturilor romanilor.

Partidul Social Democrat si coalitia de guvernare au ca scop sprijinirea populatiei si a companiilor romanesti in aceasta perioada complicata si protejarea veniturilor acestora. Sub nicio forma nu vom discuta despre taieri de salarii. Este exclus!

Dimpotriva, misiunea coalitiei de guvernare este sa apere veniturile si puterea de cumparare a tuturor cetatenilor tarii. Ceea ce a si facut de cand PSD a intrat la guvernare si a ales consensul, stabilitatea si cooperarea politica in locul unui conflict permanent si al instabilitatii. Vom gasi cu siguranta solutiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru ca, in asemenea momente, aceasta decizie este o dovada de solidaritate fata de romani”.

Conditie impusa prin PNRR

Reamintim ca ministrul Investitiilor, Marcel Bolos, a vorbit zilele trecute despre o posibila "revizuire” a salariilor bugetarilor pentru a fi indeplinite jaloanele din PNRR. Bolos a a precizat ca se analizeaza si o potentiala reducere a numarului de bugetari, dar ca decizia finala se va lua in coalitie. Potrivit ministrului, citat de antena 3, Romania trebuie sa indeplineasca o conditie impusa in PNRR, adica sustenabilitatea. Iar in momentul de fata avem o cheltuiala cu salariile in sistemul bugetar de in jur de 110 miliarde lei.

"Noi avem acum in momentul de fata o cheltuiala cu salariile in sistemul bugetar de in jur de 110 miliarde lei. Conditia pe care noi o avem, impusa in Planul National de Redresare si Rezilienta este cea referitoare la sustenabilitate. Avand in vedere modul in care pune problema Comisia Europeana pentru sustenabilitate, ne indreptam fie spre o revizuire a salariilor in sistemul bugetar, fie spre o potentiala reducere a numarului de bugetari, dar acest lucru il va hotari coalitia la momentul potrivit”, a declarat Marcel Bolos.

Potrivit acestuia, mai exista si varianta in care exista o mai buna colectare a veniturile fiscale la buget, sau o revizuire a politicii fiscale a Romaniei.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani