Grid star
eveniment

TARIFELE RCA – Ce se intampla cu politele majorate. ASF vine cu precizari

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunta miercuri, 29 septembrie 2021, ca, in conformitate cu legislatia in vigoare, in cazul in care politele RCA ofertate spre vanzare au valori care depasesc nivelul tarifului de referinta multiplicat cu 1,36 (adica majorat cu 36%), vor fi redistribuite de catre  Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) la valoarea tarifului maximal astfel obtinut, la care se aplica clasele Bonus/Malus corespunzatoare. 

De exemplu, in cazul transportului de marfa, pentru un detinator de camion ce depaseste gabaritul de 16 tone, care resimte in aceasta perioada o crestere semnificativa a tarifelor politelor RCA,  pretul maximal de vanzare stabilit prin procedeul enuntat mai sus este de 9.662 lei la categoria B0 (tarif de referinta 7.105 lei x 1,36 = 9.662 lei). Toate celelalte clase de bonus vor avea astfel scaderi semnificative fata de tariful maximal de vanzare.

Solicitare catre firmele de asigurare

Autoritatea de Supraveghere Financiara anunta in urma cu o zi ca solicita tuturor companiilor de intermediere in asigurari sa informeze de indata toti clientii asupra faptului ca daca acestia primesc de la cel putin trei asiguratori diferiti oferte ale caror prime de asigurare RCA sunt cu 36% (factorul „N” – https://www.baar.ro/asigurati-cu-risc-ridicat/) mai mari fata de tariful de referinta, aferent segmentului de risc din care fac parte, sunt incadrati in categoria asiguratilor cu risc ridicat, potrivit Legii nr. 132/2017.
Acest tip de clienti pot sa solicite BAAR o oferta pentru incheierea unui contract RCA (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani