Grid star
eveniment

TAXAREA MARILOR COMPANII: PSD CERE LIBERALILOR SA SE DECIDA – Social-democratii: „Sa-si defineasca pozitia fata de taxa de solidaritate aplicabila companiilor cu venituri mari si foarte mari. Nu este clar daca sustin sau se opun"

Partidul Social Democrat condus de Marcel Ciolacu (foto stanga) cere PNL, al carui presedinte este Nicolae Ciuca (foto dreapta) sa-si defineasca pozitia fata de taxa de solidaritate aplicabila companiilor cu venituri mari si foarte mari, precizand ca nu este clar daca liberalii sustin sau se opun acestei initiative.

Social-democratii spun ca unii lideri marcanti ai PNL au cerut cu vehementa ca taxa de solidaritate stabilita la nivel european sa se aplice asupra unor mari companii din sectorul energetic din Romania. Altii, in schimb, critica aceasta masura pe motiv ca ar afecta mediul de afaceri si ar creste preturile la clientii finali:

"Colegii de la PNL trebuie sa explice de ce taxa pe solidaritate este buna cand o solicita PNL, dar nu mai e buna cand o propune PSD”.

Diminuarea artificiala a profiturilor

PSD le mai cere partenerilor de guvernare sa precizeze daca accepta   comportamentul unor firme cu venituri foarte mari care isi reduc obligatiile catre stat, prin diminuarea artificiala a profiturilor:

"Taxa de solidaritate propusa de PSD impune acestor companii sa plateasca un impozit pe profit echivalent cu macar 1% din cifra de afaceri, asa cum platesc toate firmele mici din Romania. In prezent, sunt multe companii romanesti care raporteaza profiturile reale si platesc impozite a caror valoare depaseste 3-4% din cifra lor de afaceri”.

PSD mai anunta ca taxa de solidaritate pe care o sustine vizeaza in special companiile care si-au multiplicat veniturile prin cresterea speculativa a unor preturi, in actualul context inflationist.

Iata anuntul PSD:

"PSD solicita colegilor de la PNL sa-si defineasca pozitia fata de taxa de solidaritate aplicabila companiilor cu venituri mari si foarte mari. Nu este clar daca sustin sau se opun acestei taxe. Unii lideri marcanti ai PNL au cerut cu vehementa ca taxa de solidaritate stabilita la nivel european sa se aplice asupra unor mari companii din sectorul energetic din Romania. Altii, in schimb, critica taxa de solidaritate cu aceeasi vehementa, pe motiv ca ar afecta mediul de afaceri si ar creste preturile la clientii finali. Colegii de la PNL trebuie sa explice de ce taxa pe solidaritate e buna cand o solicita PNL, dar nu mai e buna cand o propune PSD.

Descurajarea comportamentelor speculative

De asemenea, cei din PNL trebuie sa spuna clar cetatenilor daca accepta   comportamentul unor firme cu venituri foarte mari care isi reduc obligatiile catre stat, prin diminuarea artificiala a profiturilor. Taxa de solidaritate propusa de PSD impune acestor companii sa plateasca un impozit pe profit echivalent cu macar 1% din cifra de afaceri, asa cum platesc toate firmele mici din Romania. In prezent, sunt multe companii romanesti care raporteaza profiturile reale si platesc impozite a caror valoare depaseste 3-4% din cifra lor de afaceri.
Mai mult decat atat, taxa de solidaritate sustinuta de PSD vizeaza in special companiile care si-au multiplicat veniturile prin cresterea speculativa a unor preturi, in actualul context inflationist. Contrar criticilor unor lideri PNL, taxa de solidaritate are ca efect descurajarea acestor comportamente speculative care au afectat in mod nejustificat puterea de cumparare a cetatenilor romani”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani