Grid star
criptomonede

TOPUL CRIPTOMONEDELOR DETINUTE DE INVESTITORII ROMANI – Ce activ cripto a castigat in popularitate, „detronand” Bitcoin si Ether

Investitorii romani devin din ce in ce mai interesati sa adauge in portofoliu criptomonede nou-aparute pe piata. Intre cele mai populare token-uri in primele luni ale anului 2022 se numara Sandbox (+187%), Axie Infinity (+43%) si Quant (+39%), potrivit unui comunicat al platformei de tranzactionare eToro. In ceea ce priveste criptoactivele, pe primele trei locuri in portofelele virtuale ale romanilor sunt Cardano, Bitcoin si Ether.

Opt din 10 dintre cele mai mari cresteri la nivel global in T1 au fost token-uri care se afla pe platforma eToro de mai putin de un an. Token-uri precum Quant (+33%), Axie Infinity (+32%) si Solana (+26%) au inregistrat printre cele mai mari cresteri in primul trimestru. Alte cresteri au inclus SushiSwap (+21%), Polygon (+15%) si Algorand (+14%), se arata in comunicatul transmis miercuri, 6 aprilie, de eToro.

"Spre sfarsitul primului trimestru, piata a inceput sa creasca din nou in linii mari. Bitcoin si Ether ocupa in continuare un loc in top 10 pentru pozitiile nou detinute. Dar cresterea pozitiilor detinute de token-uri DeFi (finante descentralizate – n.r.) mai mici confirma o schimbare notabila de abordare din partea investitorilor. Acest lucru este probabil determinat de conditiile mai dificile de pe piata, care au incurajat investitorii sa caute noi domenii in care sa-si diversifice portofoliile. Va fi interesant de vazut cum se va schimba acest aspect in urmatoarele cateva luni, daca pietele isi revin”, spune Simon Peters, analist pe piata crypto, eToro in comunicatul citat de zf.ro.

Pe locurile de la 4 la 10 in topul celor mai detinute criptomonede in Romania se claseaza XRP, Dogecoin, Shiba, TRON, Decentraland, Stellar si Solana.

Cardano a inregistrat o crestere de 98% fata de anul trecut

Cardano a fost cel mai detinut criptoactiv pe eToro la sfarsitul primului trimestru, atat la nivel global, cat si in randul investitorilor romani, inregistrand o crestere de 98% fata de anul trecut (87% in Romania).

Intre timp, Bitcoin a coborat pe locul al doilea fata de anul anterior, dupa ce a inregistrat o crestere de 82% (127% in Romania) a celor mai detinute pozitii in primul trimestru. Ether este al treilea cel mai detinut criptoactiv, cu o crestere de 110% fata de anul anterior (136% in Romania).

Stellar a inregistrat cea mai mare scadere din Top 10, coborand trei pozitii pana pe locul opt si patru pozitii in topul celor mai detinute criptoactive din Romania.

"Este interesant sa vedem cum o serie de criptoactive mai mici, de baza, au printre cele mai mari cresteri din ultimele trei luni. Conditiile de pe piata au fost dificile, iar evaluarile au fluctuat, dar activitatea de pe platforma eToro sugereaza ca investitorii isi concentreaza o mare parte din eforturi pe aceste token-uri unice si utile. Este incurajator sa vedem cum investitorii isi diversifica portofoliile cu criptoactive mai noi, mentinandu-si in acelasi timp pozitiile in token-uri consacrate”, a comentat Simon Peters.

Cele mai spectaculoase cresteri fata de 2021

Cele mai spectaculoase cresteri in detinerile la nivel global fata de anul 2021 au fost inregistrate de Shiba (+729%), TRON (+162%) si Ethereum Classic (+135%). Cu toate acestea, pentru toate cele trei token-uri, in primul trimestru din 2022 s-au inregistrat putine pozitii nou detinute, Shiba crescand cu doar 3%, TRON scazand cu 2%, iar Ethereum Classic cu 1%. Intre cele mai tranzactionate criptomonede la nivel global in ultimele 24 de ore, potrivit datelor Statista se numate Tether (USDT), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si Binance (BNB).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani