Grid star
eveniment

TRANSGAZ FACE LICITATIE – Proiect de importanta nationala anuntat de ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto) anunta un proiect de importanta nationala scos la licitatie. Este vorba despre continuarea lucrarilor privind dezvoltarea infrastructurii energetice. Potrivit acestuia, a fost facut un nou pas pentru constructia conductei de transport a gazelor naturale pe directia Prunisor - Orsova - Baile Herculane - Jupa.

Astfel, Transgaz a scos la licitatie contractul pentru constructia conductei, care va avea o lungime de 180 km.

Potrivit lui Popescu, este un proiect important pentru regiunea Olteniei, dar si o piesa vitala pentru a diversifica rutele de transport catre Vest si pentru a face din Romania un hub energetic. Prin realizarea acestei conducte, ministrul sustine ca se poate asigura alimentarea cu gaze a aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 institutii publice (scoli, primarii, dispensare. camine culturale, cabinete medicale, etc). Insa ministrul Energiei precizeaza pe facebook ca numarul este mult mai mare.

Iata anuntul facut de Virgil Popescu:

"Mergem mai departe cu dezvoltarea infrastructurii energetice. A fost facut un nou pas pentru constructia conductei de transport a gazelor naturale pe directia Prunisor - Orsova - Baile Herculane - Jupa.

Transgaz a scos la licitatie contractul pentru constructia conductei, care va avea o lungime de 180 km, iar fondurile vor fi asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare.

In august 2022 am semnat autorizatia de construire a conductei de transport gaze naturale, care prevede inclusiv alimentarea cu energie electrica, protectie catodica si fibra optica.

Proiect de importanta nationala

Totodata, proiectul de investitii ‘Conducta de transport gaze naturale pe directia Prunisor - Orsova – Baile Herculane – Jupa’ a fost declarat de Guvern proiect de importanta nationala in domeniul gazelor naturale.

Este un proiect important pentru regiunea Olteniei, dar si o piesa vitala pentru a diversifica rutele de transport catre Vest si pentru a face din Romania un hub energetic.

Conducta va trece prin judetele Mehedinti si Caras – Severin (municipiile Caransebes & Orsova, plus localitatile Baile Herculane, Toplet, Mehadia, Cornea, Domasnea, Cazanesti, Teregova, Armenis, Slatina Timis, Bucosnita, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunisor, Husnicioara, Cazanesti, Sisesti, Ilovat, Balvanesti, Godeanu, Balta, Podeni, Ciresu si Ilovita).

Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localitatilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un numar de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 institutii publice (scoli, primarii, dispensare. camine culturale, cabinete medicale, etc) si aproximativ 113 de agenti economici in judetul Mehedinti precum si aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 institutii publice (scoli, primarii, dispensare. camine culturale, cabinete medicale, etc) si aproximativ 231 de agenti economici in judetul Caras Severin”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani