Grid star
companii

TRANZACTIE AVIZATA DE CONSILIUL CONCURENTEI – Trei companii au fost preluate de un grup francez: “Nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal”

Consiliul Concurentiei a aprobat tranzactia prin care trei companii au fost preluate de un grup francez, deja prezent in Romania.

Anuntul a fost facut de Consiliul Concurentei, in urma cu trei zile, mai exact 13 septembrie 2021. Astfel, a fost autorizata tranzactia prin care companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA si Starcin GP Invest S.a.r.l, toate situate in Luxemburg., au fost preluate de Compagnie de Saint Gobain, Franta.

Conform institutiei conduse de Bogdan Chiritoiu (foto), grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajati si opereaza deja in Romania linii de productie in douasprezece situri industriale localizate in Calarasi, Branesti, Ploiesti, Satu-Mare, Turda, Suceava si Valenii de Munte, toate acestea fabricand materiale pentru constructii.

In ceea ce priveste Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA si Starcin GP Invest S.a.r.l, acestea fac parte din Grupul Chryso, care desfasoara activitati in domeniul producerii si comercializarii produselor chimice pentru constructii.

Prezentam comunicatul Consiliului Concurentei:

“Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA si Starcin GP Invest S.a.r.l, toate situate in Luxemburg., au fost preluate de Compagnie de Saint Gobain, Franta.

Compagnie de Saint Gobain, Franta, face parte din grupul international Saint Gobain, care opereaza in trei sectoare de activitate: (i) producerea si comercializarea materialelor pentru constructii si a produselor chimice pentru constructii, (ii) producerea si comercializarea sticlei si (iii) producerea si comercializarea tevilor.

In Romania, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajati si opereaza linii de productie in douasprezece situri industriale localizate in Calarasi, Branesti, Ploiesti, Satu-Mare, Turda, Suceava si Valenii de Munte, toate acestea fabricand materiale pentru constructii.

Companiile Starcin Topco S.a.r.l, Starcin Invest SCA si Starcin GP Invest S.a.r.l fac parte din Grupul Chryso, care desfasoara activitati in domeniul producerii si comercializarii produselor chimice pentru constructii. Grupul Chryso produce si comercializeaza, in Romania, amestecuri de substante pentru beton si aditivi pentru ciment.

In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani