Grid star
companii

TRANZACTIE PE PIATA ENERGIEI – Consiliul Concurentei analizeza operatiunea prin care OMV Petrom achizitioneaza 50% din actiunile unei companii care produce energie electrica

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care OMV Petrom SA si RNV Infrastructure SRL intentioneaza sa detina impreuna Electrocentrale Borzesti SRL si companiile aflate in portofoliul RNV, respectiv Hoopeks International SRL, Green Labs Advertising SRL, Union Wind SRL, Borzesti Wind SRL si Borzesti Power SRL.  

La ora actuala, Electrocentrale Borzesti SRL este detinuta de RNV Infrastructure SRL. Prin aceasta tranzactie, OMV Petrom SA (condusa de condusa de Christina Verchere - foto) intentioneaza sa achizitioneze de la RNV Infrastructure SRL 50% din partile sociale ale Electrocentrale Borzesti SRL, companie care produce energie electrica. 

 

Iata anuntul Consiliului Concurentei:

 

 

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care OMV Petrom SA si RNV Infrastructure SRL intentioneaza sa detina impreuna Electrocentrale Borzesti SRL si companiile detinute de aceasta, respectiv Hoopeks International SRL, Green Labs Advertising SRL, Union Wind SRL, Borzesti Wind SRL si Borzesti Power SRL.  La ora actuala, Electrocentrale Borzesti SRL este detinuta de RNV Infrastructure SRL.  Prin aceasta tranzactie, OMV Petrom SA intentioneaza sa achizitioneze de la RNV Infrastructure SRL 50% din partile sociale ale Electrocentrale Borzesti SRL. Electrocentrale Borzesti SRL produce energie electrica. 
Companiile detinute integral de Electrocentrale Borzesti urmaresc dezvoltarea mai multor capacitati de productie de energie electrica din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene si un parc fotovoltaic, ce vor fi construite in zona de nord-est a Romaniei. 
RNV Infrastructure SRL face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din Romania in dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea si gestionarea activelor in domeniul energiei regenerabile. 
Grupul OMV Petrom desfasoara activitati de explorare si productie de titei si gaze naturale, rafinare si distributie de carburanti, generare de energie electrica, precum si comercializare de gaze naturale si energie electrica. In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta tranzactie trebuie autorizata de Consiliului Concurentei, care o va evalua in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani