Grid star
eveniment

TREI JUDETE, FARA APA PENTRU IRIGATII - Seceta in Romania. Ministrul Agriculturii anunta ce se intampla: "O parte din vadul Dunarii s-a transformat in plaja”

Probleme in urma secetei care a lovit Romania. Ministrul Agriculturii, Petre Daea (foto), anunta ca in Teleorman, Olt si Dolj nu mai exista apa pentru a iriga.


Potrivit acestuia, apele s-au indepartat de tarm, si cu toate masurile luate pentru a draga canalele de aductiune, nu mai exista apa la prize. Daea a precizat intr-o postare pe facebook ca la Zimnicea, o parte din vadul Dunarii s-a transformat in plaja, insa in perimetrele in care s-a irigat, starea de vegetatie este buna, iar culturile nu sunt afectate.
Ministrul spune ca toata atentia se indreapta spre lucrarile de investitii, urmarindu-se graficele de executie pentru a se putea rezolva aceasta problema:

"Ii asigur pe fermieri ca lucrarile de investitii din infrastructura principala se vor realiza la timp. Bani avem”.

Iata anuntul ministrului Agriculturii:

"Din nefericire, in Teleorman, Olt si Dolj nu mai avem apa pentru a iriga!.
Din cauza faptului ca nivelul Dunarii a scazut, la statiile de pompare din amenajarile Giurgiu - Rasmiresti , SPA Pietrisu, amenajarea Viisoara, SPA Roptoare, SPA Garla Iancului, amenajarea Olt - Calmatui, SPA Dunarea, amenajarea Terasa Corabia, SPA Celei, statia Valcovia, amenajarea Sadova - Corabia, SPA L1, amenajarea Nedeea - Macesu, SPA1 Nedeea, amenajarea Calafat - Bailesti, SPA Basarabi, amenajarea Cetate - Galicea Mare, SPA 1, nu mai exista nivel de exploatare.
Apele s-au indepartat de tarm, cu toate masurile luate pentru a draga canalele de aductiune, nu mai avem apa la prize.
La Zimnicea o parte din vadul Dunarii s-a transformat in plaja. In perimetrele in care s-a irigat, starea de vegetatie este buna, culturile nu sunt afectate.

Bani exista

Acum toata atentia se indreapta spre lucrarile de investitii, urmarindu-se graficele de executie, impunandu-se un ritm accelerat al lucrarilor, in asa fel incat sa ne realizam programul de investitii pentru reabilitarea sistemului de irigatii din Romania.
Impreuna cu directorul general al ANIF, cu specialistii din teritoriu, am convenit la fata locului sa prioritizam lucrarile.
Intreruperea pomparii apei in sistem o transformam intr-o buna oportunitate de executare a lucrarilor in statiile de pompare si de impermeabilizare a canalelor de aductiune si distributie.
Ministerul Agriculturii asigura finantarea tuturor lucrarilor prevazute in Programul National de Reabilitare a Sistemului de Irigatii in perioada 2022-2027, aprobat de Parlamentul Romaniei.
Programul de Reabilitare a Sistemului de Irigatii in Romania este obiectiv prioritar pentru Ministerul Agriculturii!
Ii asigur pe fermieri ca lucrarile de investitii din infrastructura principala se vor realiza la timp.
Bani avem, sa nu mai irosim timpul!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani