Grid star
companii

TRENUL RAPID CARE LEAGA ARDEALUL DE MOLDOVA – Iata cine plateste peste 34 milioane lei si cu ce viteza se va circula

CFR SA a lansat licitatia deschisa pentru realizarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic necesar modernizarii liniei de cale ferata Apahida - Ilva Mica (subsectiunea I a tronsonului Apahida - Suceava), pentru viteza maxima de circulatie de 160 km/hpentru trenurile de calatori, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfa.
Valoarea estimata a contractului este de 34.088.600 RON, sursa de finantare fiind asigurata in procent de 85%, din fonduri europene nerambursabile si 15% fonduri nationale.
 
Studiul de fezabilitate si Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferata pe subsectiunea I Apahida - Ilva Mica, in lungime de 119 km, au drept scop identificarea solutiei optime din punct de vedere tehnic, operational, economic, financiar, al impactului asupra mediului.si al schimbarilor climatice.
 
Potriuvit CFR, obiectivul general al contractului de prestari servicii este modernizarea infrastructurii feroviare intre Apahida si Ilva Mica, pentru integrarea unui transport durabil intre regiunea Centrala si Nord-Estica a tarii, asigurarea dezvoltarii socio-economice a zonelor traversate, imbunatatirea competitivitatii economice a Romaniei si asigurarea conditiilor necesare pentru cresterea numarului de pasageri si a volumului de marfuri transportate pe reteaua TEN-T:

“De asemenea, contractul prevede si atingerea unor importante obiective specifice, printre care mentionam:
► cresterea vitezei de circulatie si, implicit, reducerea duratei de calatorie pe subsectiunea analizata si pe intreaga sectiune Apahida - Suceava;
►imbunatatirea conditiilor de calatorie si cresterea gradului de siguranta, gestionand in acelasi timp impactul asupra mediului, in conformitate cu cerintele europene.

 Durata contractului este de 23 luni

Studiul de fezabilitate si Proiectul Tehnic vor respecta legile, reglementarile, directivele, standardele, instructiile specifice si metodele in vigoare, cu respectarea conformitatii standardelor impuse pentru Coridoarele TEN-T si asigurarea specificatiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul Romaniei.
 
Valoarea estimata a contractului este de 34.088.600 RON, sursa de finantare fiind asigurata in procent de 85%, din fonduri europene nerambursabile si 15% fonduri nationale. Durata contractului este de 23 de luni.
 
Anuntul de participare la procedura licitatie deschisa si documentatia de atribuire sunt disponibile in in Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice(SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.Termenul limita pentru primirea ofertelor este 15.03.2021”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani