Grid star
antreprenoriat

TURISMUL ROMANESC: BILANT PE 7 LUNI – Compensatiile primite de agentii economici

In primele 7 luni din 2022, 5.907.100 de turisti au ales sa isi petreaca vacantele in Romania. Potrivit ministerului Turismului, a fost inregistrata o crestere a numarului de vizitatori cu 25,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atunci cand in Romania si s-au cazat in structurile de primire turistica 4.707.900 de persoane. Datele sunt furnizate de catre Institutul National de Statistica.


"Datele statistice din primele sapte luni ale anului ne arata ca turismul romanesc este in plin proces de revitalizare, in ciuda crizelor suprapuse prin care trece!. Acest lucru se datoreaza intr-o mare masura voucherelor de vacanta, reintroduse in circuit prin ordonanta de urgenta adoptata la sfarsitul anului trecut si care, pe langa contributia la refacerea capacitatii de munca a angajatilor, reprezinta o infuzie de 252 milioane euro in industrie. Atentia acordata turismului, acum domeniu strategic pentru economia nationala, nu s-a oprit aici.

Bani pentru 15.000 operatori

15.000 de operatori au primit compensatii in valoare de 800 milioane de euro pentru restrictiile impuse de pandemie, bani care au ajutat la repornirea motoarelor. Mai mult, pentru ca ne dorim un mediu antreprenorial sanatos, am inceput eliminarea concurentei neloiale, prin clasficarea apartamentelor detinute de persoanele fizice!.
Toate aceste demersuri, precum si alte initiative, sunt rezultatul colaborarii dintre minister, UAT-uri si mediul de afaceri, parteneriat care si-a adus un aport semnificativ in cresterea de 25,5% a turismului autohton, fata de cifrele inregistrate anul trecut”,
a declarat ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Vizitatorii romani si straini

In total, pentru perioada ianuarie-iulie a anului curent, sosirile turistilor romani au reprezentat 86,3%, insumand 5.097.600 de persoane, in timp ce sosirile turistilor straini au inregistrat un procent de 13,7%, respectiv 809.500 de persoane.
In structurile de cazare au fost inregistrate 12.445.600 de innoptari, in crestere cu 21,5%. Durata medie a sederii a fost de 2,1 zile pentru romani si de 2,2 zile pentru straini.
"In ceea ce priveste egalarea cifrelor din anul de referinta 2019, prognoza Organizatiei Mondiale a Turismului ne arata ca dupa pandemia COVID-19 industria isi poate reveni total pana in 2023-2024, insa luand in calcul situatia actuala din energie si razboiul de la granita, realitatea este ca ne putem raporta abia la anul 2026”, a precizat ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.
Cei mai multi dintre vizitatorii straini provin din Germania, Israel si Italia.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani