Grid star
criptomonede

TWITTER DEVINE JUCATOR IN INDUSTRIA CRIPTO – Platforma social media va permite tranzactionarea de active digitale, in parteneriat cu eToro

Twitter va lansa joi, 20 aprilie, o noua functie care va permite utilizatorilor sa vizualizeze graficele pietei pentru o gama extinsa de instrumente financiare si sa cumpere si sa vanda actiuni si active digitale de la eToro, potrivit unor informatii exclusive obtinute de CNBC. De altfel, Elon Musk si-a anuntat intentia de a introduce servicii de plata cripto imediat dupa preluarea gigantului social media in octombrie 2022.

Gilda Popa

In prezent, este deja posibila vizualizarea datelor de tranzactionare in timp real din TradingView pe fonduri indexate precum S&P 500 si actiuni ale unor companii precum Tesla. Acest lucru se poate face folosind functia "cashtags” a Twitter - dupa care aplicatia va afisa informatii despre pret din TradingView folosind un API (interfata a aplicatiei). De la inceputul anului au existat peste 420 de milioane de cautari pentru Cashtags, numarul de cautari fiind in medie de aproximativ 4,7 milioane pe zi.

Odata cu parteneriatul eToro, o companie israeliana multinationala de tranzactionare si de investitii, aceasta functie a Twitter va fi extinsa pentru a acoperi mult mai multe instrumente si clase de active, a declarat un purtator de cuvant al eToro pentru CNBC.

"Pe masura ce am crescut enorm in ultimii trei ani, am vazut din ce in ce mai multi dintre utilizatorii nostri interactionand pe Twitter (si) educandu-se despre piete. Exista continut de foarte inalta calitate, continut in timp real despre analiza financiara a companiilor si a ceea ce se intampla in intreaga lume. Credem ca acest parteneriat ne va permite sa ajungem la acele noi audiente (si) sa conectam mai bine marcile Twitter si eToro”, a declarat Yoni Assia, CEO eToro.

Musk vrea sa adauge pe Twitter functii de plati cripto

De altfel, Musk i-a indrumat pe dezvoltatorii platformei social media sa-si proiecteze sistemele de plata, astfel incat sa poata fi adaugate functionalitati cripto in viitor. Initial, sistemele de plata vor fi amenajate pentru monede fiat, iar platile cripto vor fi integrate atunci cand va aparea oportunitatea.

Twitter a solicitat licente in Statele Unite pentru a deveni eligibila pentru a aduce plati in infrastructura sa, dupa ce se inregistrase deja la Trezoreria SUA ca procesator de plati in noiembrie anul trecut. Cea mai recenta integrare se aliniaza cu planul general al lui Musk pentru a transforma Twitter intr-o "aplicatie pentru orice”. La inceputul acestei saptamani, miliardarul a schimbat denumirea corporativa a Twitter in X Corp, dupa fuziunea cu o companie cu acest nume.

Twitter vireaza catre o aplicație axata pe servicii financiare

Assia a precizat ca "Fintwit”, asa-numitul twitter financiar, a devenit o tendinta populara in aplicatie, pe care multi oameni o folosesc pentru a gasi stiri de ultima ora si actualizari despre actiuni si alte active. Twitter a fost o platforma cheie implicata in boom-ul comertului cu amanuntul in 2021.

"Urmarim acea poveste probabil ca si restul utilizatorilor Twitter. Deci va fi interesant sa vedem cum Twitter se concentreaza mai mult pe finante si speram sa vedem ca parteneriatul nostru se extinde chiar si dincolo de acest pas”, a spus Assia pentru CNBC.

Dupa tranzactia de 44 miliarde dolari de anul trecut, prin care a preluat controlul asupra gigantului social media, Musk s-a concentrat pe proiectul de a transforma Twitter intr-o asa-numita „super aplicatie”. Astfel de aplicatii tind sa ofere utilizatorilor o gama larga de servicii, cum ar fi mesageria instantanee, servicii bancare si calatorii.

Conceptul s-a dovedit extrem de popular in Asia de Est. In China, gigantul internetului Tencent ofera plati prin aplicatia sa de mesagerie WeChat.

De altfel, Musk a spus la o conferinta a gigantului bancar Morgan Stanley luna trecuta ca doreste ca Twitter sa devina "cea mai mare institutie financiara din lume.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani