Grid star
eveniment

UCRAINA ANUNTA CA RUSIA A ACCEPTAT – Kremlinul afirma ca negocierile de pace nu au inregistrat destule progrese

UPDATE 11.18

Rusia afirma ca negocierile de pace cu Ucraina nu au inregistrat destule progrese pentru o intalnire a presedintilor si ca pozitia Moscovei privind statutul Crimeei si Donbasului ramane neschimbata,potrivit digi 24, care citeaza Reuters.

"Acordul scris nu este gata sa fie trimis pentru o intalnire la varf”, a spus, pe Telegram, negociatorul-sef rus, Vladimir Medinski. „Repet din nou si din nou: pozitia Rusiei privind Crimeea si Donbas raman neschimbate”.

Negociatorul-sef ucrainean in discutiile de pace cu Rusia, David Arahamia, a afirmat sambata ca Moscova a acceptat "verbal" principalele propuneri ucrainene. Acesta a precizat ca Kievul asteapta in prezent o confirmare scrisa.

​ Singurul lucru care nu a fost acceptat de Kremlin este chestiunea Peninsulei Crimeea.

"Federatia Rusa a dat un raspuns oficial tuturor pozitiilor (ucrainene), si anume ca le accepta, cu exceptia chestiunii Peninsulei Crimeea”, a declarat, potrivit b1tv, negociatorul ucrainen.
Totusi, el a precizat ca nu exista o confirmare in scris in acest moment, iar Kievul asteapta totusi aceste documente, dupa ce Rusia si-a dat acceptul verbal.

Arahamia a anuntat ca presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a sunat vineri pe Vladimir Putin (foto dreapta) si pe Volodimir Zelenski (foto stanga), "si a parut sa confirme din partea sa ca sunt gata sa aranjeze o intalnire in viitorul apropiat".
"Nici data, nici locul nu sunt cunoscute, dar credem ca cel mai probabil ar putea fi Istanbul sau Ankara", a adaugat negociatorul ucrainean.

Aderarea la Uniunea Europeana

Presedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a promis sprijin oficialilor ucraineni, din partea ei si a institutiei pe care o conduce, pentru aderarea tarii la Uniunea Europeana, relateaza digi 24, care citeaza Euronews.
"Uniunea Europeana recunoaste ambitiile europene ale Ucraine si aspiratiile voastre de a deveni o tara candidata pentru aderare. Aici, in fata voastra, va spun ca puteti conta pe mine!
Puteti conta pe Parlamentul European sa va sustinta in atingerea acestui obiectiv. Stim cat de mult sange s-a varsat pentru a ajunge aici, si nu va vom dezamagi
”, a spus Roberta Metsola.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani