Grid star
punguta cu doi bani

Un vector al restrictiilor COVID si-a inghitit vorbele dupa rasteala lui Iohannis

Una dintre figurile publice care insista pentru mentinerea restrictiilor in numele pandemiei si-a inghitit vorbele dupa o declaratie rastita a a presedintelui Klaus Iohannis (foto).

Ne referim la medicul Virgil Musta, seful Sectiei de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes Timisoara.

Amintim ca luni, 9 noiembrie 2020, Musta se plangea de faptul ca au murit sase oameni din cauza lipsei de paturi la terapie intensiva. Ei bine, ce sa vedeti? A fost suficient ca marti, 10 noiembrie 2020, sa iasa Iohannis la televizor si sa spuna scrasnit ca, de fapt, erau locuri suficiente, pentru ca miercuri, 11 noiembrie 2020, Musta sa-si schimbe pozitia.

Iata mai intai prima declaratie a lui Virgil Musta, facuta luni, 9 noiembrie 2020:

Suntem intr-o situatie dificila. La terapie intensiva nu mai avem locuri de cateva zile, iar pe sectii avem cazuri foarte grave, care la un moment dat, exista riscul ca in evolutia lor sa se decompenseze si, neavand terapie intensiva, nu putem sa ii punem pe ventilatie mecanica. Ii tinem pe presiune ridicata de oxigen, dar din pacate, lucrurile nu sunt suficiente. Astfel, s-a intamplat ca in cursul zilei de ieri, pana astazi dimineata, sa decedeze 6 persoane cu forme foarte grave, internate pe sectie”.

Dupa cum spuneam, o zi mai tarziu a iesit Iohannis si l-a contrazis pe Musta.

Redam afirmatia lui Klaus Iohannis de marti, 10 noiembrie 2020:

Am fost informat in aceasta seara ca ar fi fost locuri chiar in Timisoara, doar ca unii cu altii nu s-au intalnit si comunicarea a fost suboptimala. Sper sa nu se repete aceste lucruri si, in realitate, nici nu este neaparat nevoie sa vorbeasca directorii de spitale intre ei, pentru ca exista Departamentul pentru Situatii de Urgenta care centralizeaza aceste solicitari si care se preocupa si de transportul pacientilor intr-un loc unde sunt paturi disponibile”.

Cu totul alta a fost pozitia medicului Virgil Musta dupa ce Iohannis si-a varsat nervii.

Prezentam a doua declaratie a medicului Musta, facuta miercuri, 11 noiembrie 2020:

Eu cred ca nu m-am exprimat foarte clar sau nu am fost bine inteles. Eu nu am spus ca nu am avut unde sa ii ducem pe acesti pacienti. Am spus ca nu am avut timp sa-i transferam la terapie intensiva. Era ceata si stim foarte bine ca ceata afecteaza afectiunile pulmonare. Ei s-au decompensat foarte repede si nu am mai putut sa ii salvam”.

Absolut intamplator, presedintele Consiliului Judetean Timis este PNL-istul Alin Nica, iar primarul din Timisoara este neamtul Dominic Fritz, de la USR-PLUS.

A, si sa nu uitam: in caz ca ati ratat stirea, va amintim ca acum trei saptamani avocatul Gheorghe Piperea dezvaluia in ce fel se imbogateste familia Musta de pe urma pandemiei.

Iata postarea lui Piperea de pe Facebook:

Un doctor, sef de sectie de boli infectioase la un spital din Timisoara, aproape ca plange de focul pacientilor si de starea psihologica a colegilor din “linia intai” a luptei cu covidul. E coleg de “suferinta” cu managerul acelui spital ([Cristian] Oancea), care spunea ca ii asteapta cu lumanari in spital pe negationisti. Se numeste Virgil Musta si e un vector important al ideologizarii covidului si al raspandirii panicii menite a subjuga sufletele si a bloca ratiunea.

Acelasi doctor este prezent pe pagina de prezentare a clinicii Profilaxis din Timisoara, alaturi de alti trei doctori cu numele Musta. Probabil ca respectiva clinica e proprietatea familiei.

Aceasta clinica efectueaza teste covid pe care le prelucreaza la spitalul Victor Babes din Timisoara, unde dl dr Musta este sef de sectie de infectioase si plange artistic pe umerii familiilor de bolnavi covid si ai colegilor “din linia intai”.

Testul covid se face pentru “modesta” suma de 300 de lei.

Inmultiti cu 30 de mii de teste (cu siguranta sunt mai multe, de cand cu deschiderea robinetului testarilor), si o sa vedeti cat de “modesta” e suma totala obtinuta numai din testare - 9 mil lei.

Ma intreb daca respectiva clinica are certificare Renar pentru test pcr...

Nu-i asa ca, daca nu exista o criza, merita macar inventata?

Pentru ca inca nu a trecut in barca psd, cum au facut Rafila si Streinu-Cercel, dl Musta inca nu e considerat in conflict de interese si nici nu e dat afara din functia exercitata in institutia publica.

PS Nu e in regula sa ai mize personale si familiale in exercitiul unei functii intr-o institutie publica, mai ales cand miza este de afaceri. Nu e in regula ca, in calitate de formator de opinie si cadru sanitar de top intr-un spital public, care exacerbeaza ideologic riscurile unei boli infectioase, sa faci afaceri de pe urma acestei propagande.

PPS In mod normal, toti acesti influenceri, inclusiv cel de la Babes din Bucuresti si cea de la Iasi, ar trebui verificati de presa ori de scriitorii pe feisbuc sub raportul acestor conflicte de interese. Ca ANI, ministerele implicate si parchetele nu o fac - dimpotriva, pastreaza cu sfintenie distanta sociala fata de acesti virusi reali ai banului public si ai sanatatii platite de noi prin CASS, dar din ce in ce mai rar si mai prost livrate de spitalele publice”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani