Grid star
eveniment

TRANZACTIE APROBATA DE CONSILIUL CONCURENTEI - Anuntul institutiei condusa de Bogdan Chiritoiu: "A autorizat, din punctul de vedere al securitatii nationale”

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chititoiu (foto) anunta ca a autorizat, din punctul de vedere al securitatii nationale, tranzactia prin care Tissue Solutions Limited preia compania Fidelis Research AD si filiala sa romaneasca Fidelis Research S.R.L.

Tissue Solutions Limited este o companie din Scotia, parte a grupului BioIVT, ce ofera probe biologice ale starii patologice, produse si servicii pe baza de celule, materiale de control al calitatii diagnosticului, produse si servicii legate de siguranta si metabolism.
Fidelis Research AD colecteaza probe biologice si ofera servicii de asistenta pentru cercetare. Fidelis Research S.R.L. se ocupa cu cercetarea si dezvoltarea in stiinte naturale si inginerie.

Fara riscuri

"Daca din punctul de vedere al Legii concurentei (nr. 21/1996), Consiliul Concurentei autorizeaza tranzactiile in care companiile implicate au cumulat o cifra de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, pe teritoriul Romaniei, in cazul investitiilor straine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurenta autorizeaza tranzactiile care au ca obiect anumite domenii de activitate (prevazute la art.2 din Hotararea CSAT nr.73/2012) si a caror valoare depaseste doua milioane de euro.
In situatia in care operatiunea are un impact asupra securitatii sau ordinii publice prin faptul ca prezinta riscuri sau amenintari la adresa acestora, sunt analizate si investitiile straine directe care nu depasesc pragul de doua milioane de euro. In cazul de fata, conform analizelor si evaluarilor efectuate de catre institutiile cu competente legale in domeniu, nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri sau amenintari la adresa securitatii nationale”
, anunta Consiliul.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani