Grid star
business capital

URIASA INVESTITIE – La Cluj au inceput lucrarile la cel mai mare proiect imobiliar din Europa de sud-est. Partenerul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a supravegheat personal santierul (Galerie foto)

Ceea ce Lumea Banilor v-a anuntat demult, inca din faza de schita, incepe acum sa prinda contur: in Cluj-Napoca au inceput lucrarile la cel mai mare proiect imobiliar din Europa de sud-est. Ne referim la Transilvania Smart City, cel mai mare si cel mai scump proiect imobiliar din Romania, in care este implicat inclusiv Adrian Alexandrov (foto 1 dreapta), partenerul fostului ministru al Turismului Elena Udrea.

Zilele trecute, proiectul a primit autorizatie de construire pentru prima etapa.

Dezvoltarea imobiliara de mare anvergura are proiectate 10.000 de apartamente, un mall de 100.000 mp, mai multe hoteluri si restaurante, un parc de 2 hectare, o cresa, o gradinita, o scoala etc., dar si un heliport. Transportul spre aeroport si spre mini-oras se va face cu telegondola, iar livrarile in interiorul cartierului vor fi efectuate cu drone. De asemenea, zona va beneficia de incarcare a masinilor electrice.

Cel mai mare proiect imobiliar din Europa de Sud-Est implementeaza cele mai noi tehnologii in vederea asigurarii unui consum redus de energie si se bazeaza pe utilizarea energiei verzi. Termenul de finalizare estimat de proprietari este de maximum 5 ani, prima etapa fiind prevazuta a fi gata in cel mult 2 ani. Strazile vor fi gata si echipate edilitar pana in 1 septembrie 2022. Apartamentele au fost puse in vanzare, primul bloc de fiind deja vandut in totalitate in mai putin de doua luni.

Proprietarii Transilvania Smart City sunt 90% SC Realtopfarma SA, SC Chester SRL, SC Merlin Constructii SRL si SDC Imobiliare, constructorul proiectului care detine si 1% din acesta. Finantarea megaproiectului se face din surse proprii ale proprietarilor si din finantari externe, mai multe fonduri mari de investitii de afara fiind implicate.

Actionarii lui Realtopfarma SA sunt Adrian Alexandrov (logodnicul Elenei Udrea), cu 50%, cealalta jumatate din pachetul de actiuni fiind detinuta de sotii Mariana si Gheorghe Petrovan din Sighetu Marmatiei.

Cititi mai jos tot ceea ce a scris Luba.ro pana acum despre Transilvania Smart City:

https://www.youtube.com/watch?v=dJ-jZlduhAs&feature=youtu.be&ab_channel=LumeaJustitiei

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani