Grid star
eveniment

USR-PLUS NU-L MAI SUSTINE PE FLORIN CITU DUPA DEMITEREA LUI VLAD VOICULESCU – Primele declaratii ale lui Dan Barna. Ce se intampla cu coalitia aflata la guvernare

Vicepremierul Dan Barna a anuntat miercuri, 14 aprilie 2021, ca Alianta USR-PLUS nu-l mai sustine pe premierul Florin Citu dupa ce acesta l-a demis pe ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu.
Barna a cerut o intalnire de urgenta a coalitiei pentru a discuta retragerea increrederii premierului Citu si continuarea guvernarii. Potrivit lui Barna, decizia premierului de demitere a lui Vlad Voiculescu este o decizie imatura politic, care ridica mari semne de intrebare.

Iata declaratiile facute de Dan Barna:

"Demiterea lui Vlad Voiculescu este o decizie unilaterala si imatura politic, care ridica foarte mari semne de intrebare asupra capacitatii premierului Citu de a conduce o coalitie functionala in aceasta perioada. Ne-am asumat sa luam deciziile impreuna si asta s-a intamplat pana azi. Dimineata, domnul Citu mi-a comunicat o decizie deja luata si trimisa Presedintelui, nu a existat o consultare anterioara. Este o decizie care arunca coalitia de guvernare intr-o criza majora. Din acest moment premierul Florin Citu nu mai are sustinerea aliantei USR PLUS.

Sedinta de urgenta

Preluarea de catre mine a interimatului la Ministerul Sanatatii e o decizie luata fara consultare, unilaterala a USR-PLUS sau a mea si confirma imaturitate politica. S-a discutat de evaluarea si dreptul premierului de a evalua ministri. Demisia din aceasta dimineata nu s-a bazat pe nicio evaluare, nu exista o evaluare. Inteleg ca premierul si-a asumat unilateral aceasta decizie. O coalitie de guvernare nu poate exista decat in conditii de respect. Cerem o intalnire de urgenta a coalitiei pentru a avea un dialog responsabil pentru a discuta retragerea increrederii premierului Citu”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani