Grid star
eveniment

VESTI BUNE PENTRU SOFERI - Asigurarea RCA, valabila si in format electronic

Asigurarea RCA va fi valabila si in format electronic, astfel ca soferii nu vor mai fi nevoiti sa prezinte strict documentul pe suport de hartie.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat modificarea si completarea Normei nr. 20/2017 privind asigurarile auto din Romania in ceea ce priveste articolul care reglementeaza dovada incheierii asigurarii RCA in cazul controalelor efectuate de catre autoritatile abilitate.

Astfel, la articolul 10, punctul 11, se arata ca dovada incheierii asigurarii RCA in cazul controalelor efectuate de catre autoritatile abilitate o constituie:

litera a) polita de asigurare RCA si contractul RCA emise de catre asiguratorul RCA, pentru perioada de valabilitate inscrisa, prezentate pe suport hartie sau in format electronic;

litera b) dovada asigurarii de raspundere civila a vehiculelor, eliberata de asiguratorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul Romaniei si numai pentru perioada mentionata in aceasta, sau polita de asigurare de frontiera pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in afara Spatiului Economic European si a Confederatiei Elvetiene, prezentata pe suport de hartie sau in format electronic.

Totodata, in cadrul aceluiasi articol, a fost introdusa litera c) care stipuleaza faptul ca dovada incheierii asigurarii RCA, in cazul controalelor efectuate de catre autoritatile abilitate, o constituie si informatia rezultata din interogarea bazei de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei, prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data interogarii.

Modificarile si completarile aduse Normei nr. 20/2017 intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii acestora in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani