Grid star
companii

VOLVO ROMANIA SRL, IN ATENTIA CONSILIULUI CONCURENTEI – Anuntul autoritatii. Iata ce se intampla

Consiliul Concurentei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Volvo Romania SRL pentru a elimina ingrijorarile concurentiale in contextul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta pe piata comercializarii angro de piese de schimb pentru camioane medii si grele marca Renault Trucks din Romania.

Autoritatea de concurenta anunta ca are suspiciuni ca, in urma restrangerii concurentei prin desfiintarea retelei de distributie selectiva a Renault Trucks, Volvo Romania "ar putea abuza de pozitia sa dominanta prin aplicarea unor preturi inechitabile/excesive pentru serviciile prestate".

Angajamentele propuse

In acest context, angajamentele propuse de Volvo Romania SRL au in vedere eliminarea ingrijorarilor concurentiale, acoperind doua directii principale:
-eliminarea riscului practicarii unor cresteri nejustificate ale preturilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks si asigurarea accesului pe pietele pe care activeaza Volvo Romania in beneficiul altor agenti economici concurenti in conditiile unor reguli de acces echitabile pentru toti participantii la aceste piete.

Iata anuntul Consiliului Concurentei:

"Consiliul Concurentei supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Volvo Romania SRL pentru a elimina ingrijorarile concurentiale in contextul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta pe piata comercializarii angro de piese de schimb pentru camioane medii si grele marca Renault Trucks din Romania. Autoritatea de concurenta are suspiciuni ca, in urma restrangerii concurentei prin desfiintarea retelei de distributie selectiva a Renault Trucks, Volvo Romania ar putea abuza de pozitia sa dominanta prin aplicarea unor preturi inechitabile/excesive pentru serviciile prestate. In acest context, angajamentele propuse de Volvo Romania SRL au in vedere eliminarea ingrijorarilor concurentiale, acoperind doua directii principale: eliminarea riscului practicarii unor cresteri nejustificate ale preturilor pieselor de schimb pentru camioanele marca Renault Trucks si asigurarea accesului pe pietele pe care activeaza Volvo Romania in beneficiul altor agenti economici concurenti in conditiile unor reguli de acces echitabile pentru toti participantii la aceste piete.

Acces la piesele de schimb

Astfel, Volvo Romania SRL va asigura accesul la piesele de schimb originala (OEM) Renault Trucks catre reparatorii independenti care doresc sa desfasoare activitati de reparatii si intretinere pentru camioanele marca Renault Trucks si va acorda un discount specific pentru aceste produse. De asemenea, Volvo Romania SRL isi asuma obligatia de a aplica doar cresteri justificate ale listei de preturi pentru piesele de schimb OEM Renault Trucks care vor fi comercializate de societate in Romania catre reparatorii independenti, pe o perioada determinata de timp.
Documentul, continand angajamentele formulate de Volvo Romania SRL, poate fi consultat pe pagina web a autoritatii de concurenta: www.consiliulconcurentei.ro. Consiliul Concurentei invita persoanele fizice sau juridice interesate sa trimita observatii pana la data de 21 septembrie 2022, prin e-mail, la adresa: industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin posta, la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr. 1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701”.

*Comunicatul Consiliului Concurentei

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani