Grid star
business capital

220.00 LEI, OBTINUTI DE UN ROMAN – Banii, in urma concilierii

Cea mai mare suma obtinuta de un consumator care a apelat la procedurile de conciliere oferite de Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin) in acest an a fost de 226.513 lei, aceasta reprezentand diferenta de despagubire si penalitatile aferente dosarului de dauna deschis la un asigurator.

Entitatea de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin) a finalizat, in cursul anului 2021, un numar de aproximativ 1.300 de cereri transmise din partea consumatorilor, raportat la totalul de 807 cereri transmise in anul precedent. In prima jumatate a anului 2022, SAL-Fin a solutionat un numar de 288 cereri, din cele 630 inregistrate.

Potrivit ASF, din dosarele de conciliere instrumentate pana in prezent, cea mai mare suma obtinuta de un consumator care a apelat la procedurile de conciliere oferite de SAL-Fin a fost de 226.513 lei, aceasta reprezentand diferenta de despagubire si penalitatile aferente dosarului de dauna deschis la un asigurator.

Alte despagubiri

Potrivit Autoritatii de Supraveghere Finannciara, si in alte dosare instrumentate de SAL-Fin s-au primit sume importante, cum ar fi: 92.460 lei pentru achitarea reparatiilor unui autoturism avariat si pentru lipsa de folosinta a acestuia, precum si 85.618 lei achitati de un asigurator in baza unei polite CASCO.
"SAL-Fin este singura entitate de solutionare alternativa a litigiilor care organizeaza si administreaza proceduri SAL, pe domeniile in care A.S.F. are competenta. Examinarea litigiilor supuse SAL-Fin se realizeaza de catre conciliatori independenti si impartiali inscrisi in Registrul Conciliatorilor. Acesta este constituit din persoane fizice cu pregatire si cu experienta profesionala, atat in domeniul pietelor financiare non-bancare, cat si al solutionarii litigiilor pe cai alternative”, potrivit ASF.
 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani