Grid star
eveniment

90% COMPENSARE PENTRU PENSIONARI – Creste plafonul. Guvernul Ciuca a pus hotararea in dezbatere publica. Iata ce prevede (Document)

Guvernul Ciuca a pus in dezbatere publica Hotararea privind modificarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor pentru pensionari.


Concret, se propune cresterea plafonului pentru ca pensionarii sa aiba acces in continuare la medicamente compensate. Proiectul Executivului vine ca urmare a majorarii de la 1 ianuarie 2022 a punctului de pensie. Astfel, plafonul va creste de la 1.299 lei la 1.429 lei/luna inclusiv.

Iata ce prevede hotararea:

"In scopul cresterii accesului la medicamentele acordate in ambulatoriu pensionarilor, prin prezentul act normativ se propune accesul la programul social al Guvernului privind compensarea cu 90% pentru medicamentele din sublista B prevazuta de Hotararea Guvernului 720/2008, al pensionarilor cu venituri din pensii si indemnizatie sociala de pana la 1.429 lei/luna inclusiv, indiferent daca realizeaza sau nu alte venituri.

Aceasta crestere a plafonului de la 1.299 lei la 1.429 lei/luna inclusiv are in vedere cresterea cu 10% a valorii punctului de pensie incepand cu 1 ianuarie 2022, astfel incat sa nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamentele compensate cu 90%”.

Iata proiectul:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani