Grid star
business capital

940 DE MILIOANE LEI A INCASAT STATUL DE LA POPULATIE – Ce a oferit la schimb. Titlurile, listate de joi pe bursa

In perioada 13 septembrie – 01 octombrie 2021, persoanele fizice au investit peste 940 milioane lei in titluri de stat destinate exclusiv populatiei lansate de Ministerul Finantelor condus de Dan Vilceanu in cadrul Programului FIDELIS, cu maturitati de 1 si 3 ani pentru titlurile denominate in lei si cu maturitate de 5 ani pentru cele denominate in euro.


Incepand cu 07 octombrie 2021, titlurile sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, persoanele fizice avand posibilitatea de a le tranzactiona pe piata secundara. Realizarea de astfel de operatiuni de catre investitori ofera acestora oportunitatea de a realiza castiguri suplimentare in functie de conditiile de piata, dar si oportunitatea lichidarii imediate si cu minimum de costuri in cazul unor nevoi imediate prin vanzarea acestora pe piata secundara.

Venituri neimpozabile

Potrivit Finantelor, la momentul lansarii acestor instrumente, dobanzile anuale oferite pentru titlurile de stat au fost stabilite peste nivelul cotatiilor titlurilor de stat tranzactionate pe piata interbancara, respectiv 3,25% pentru 1 an (lei), 3,75% pentru 3 ani (lei) si 1,60% pentru 5 ani (euro). Veniturile din dobanzi sunt neimpozabile, astfel incat aceste emisiuni reprezinta o alternativa de economisire avantajoasa pentru romani.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani