Grid star
companii

AERUL CONDITIONAT, LA MAXIM – Profit maxim pentru companiile de energie

Canicula are si parti bune. Romanii dau la maxim aerul conditionat, iar furnizorii fac profit, Astfel, temperaturile ridicate inregistrate in toata tara in ultimele zile au condus la cresterea substantiala a consumului de energie electrica.

Potrivit datelor E-Distributie Muntenia, un varf de consum la nivelul Capitalei si al judetelor Ilfov si Giurgiu a fost atins in 25 iulie 2023, la ora 17:00, cand acesta s-a ridicat la 1.502 de MW, cu 59% mai mult fata de cifrele inregistrate intr-o zi din luna mai a acestui an, cu temperaturi specifice acelei perioade.

Capitala, cel mai mare consumator

In Bucuresti, zona cu cel mai crescut consum de energie electrica in 25 iulie, mai mare cu 54% fata de o zi cu valori termice obisnuite, a fost in nordul Capitalei. Zone precum Filaret, Berceni-Progresul, Drumul Taberei, Pantelimon, respectiv localitatea Chitila din judetul Ilfov au inregistrat, de asemenea, un consum casnic ridicat, generat de folosirea intensiva a aparatelor de aer conditionat. E-Distributie Dobrogea a inregistrat un consum mai mare cu pana la 39% in data de 25 iulie fata de cifrele inregistrate in a doua jumatate a lunii mai 2023, iar  E-Distributie Banat cu pana la 21% in data de 25 iulie, raportat la luna mai a acestui an.

Tot in aceasta perioada, a fost atins si cel mai mare numar de apeluri in call center-ul tehnic care deserveste regiunile Muntenia, Banat si Dobrogea, in data de 21 iulie ajungand la un numar total de peste 28.500, de aproape treisprezece ori mai multe fata de o medie de 2.200 de apeluri zilnice in luna mai a aceluiasi an. Zilele cu cele mai multe apeluri din aceasta perioada au fost cele in care s-au inregistrat temperaturi ridicate, ceea ce a dus la cresterea consumului de energie electrica, si in cele cu fenomene meteo extreme, precum vijelii si furtuni.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani