Grid star
criptomonede

ALERTA MAXIMA PE PIATA CRIPTO – Un miliardar anonim a facut cea mai mare tranzactie din istoria Bitcoin – echivalentul a 1,15 miliarde de dolari

Reteaua Bitcoin a inregistrat luni, 26 octombrie 2020, cea mai mare tranzactie in dolari din istorie, dupa ce un detinator anonim a facut un transfer de peste de 88.857 Bitcoin (BTC) in valoare de aproximativ 1,15 miliarde de dolari. Gigantii miliardari in Bitcoin, numiti in argoul jucatorilor din piata cripto „balene”, opereaza tranzactii care au atins un maxim istoric in asteptarea cursei speculative, care ar fi declansata de impactul celui de-a treilea „halving” (injumatatire) Bitcoin, scrie si expertul in criptomonede John K. Kumi pentru coinspeaker.com. Potrivit sursei, pe data de 20 octombrie 2020 existau nu mai putin de 2178 adrese Bitcoin care detin mai mult de 1000 BTC (echivalentul a 13 milioane de dolari). Numarul adreselor detinute de asa-zisele „balene” a crescut la 2231 in doar 5 zile, pana pe 25 octombrie.

Un alt raport confirma, de asemenea, o crestere a activitatilor milionarilor in Bitcoin, estimarea BitcoinChart fiind ca balenele BTC detin aproximativ 42% din totalul BTC in circulatie. Aceasta suma este echivalentul a peste 7,9 milioane BTC (echivalentul a peste 10 miliarde de euro) si detinatorii acestor valori digitale nu se grabesc sa vanda.

Tranzactia record a avut loc luni, 26 octombrie, in doua runde, cu o taxa de doar 0,00027847 BTC (in jur de 3,66 dolari). Potrivit trackerului blockchain Whale Alert, operatiunea a provenit dintr-un cont Xapo si se crede ca ar fi provenit din bursa din SUA, relateaza Cointelegraph.com. Transferul monedelor a fost confirmat in blocul 654.364, tot pe 26 octombrie.

Datele de pe platforma de analiza CrystalBlockchain par sa arate ca utilizatorul a trimis monedele de la o adresa etichetata ca portofel Xapo Bitcoin. Deoarece Coinbase Custody a achizitionat afacerea institutionala a Xapo in 2019, este posibil ca cele 1,1 miliarde de dolari in Bitcoin sa provina din bursa din SUA.

Schimbul Bitfinex a stabilit recordul anterior in aprilie, cand Bitcoin era la jumatate din valoarea de astazi, cand o „balena” a transferat 161 500 BTC, echivalentul a 1,1 miliarde de dolari in acel moment - pentru o taxa de numai 0,68 dolari.

Desi este posibil sa se afle numarul de adrese de portofele electronice care detin aceste active, este aproape imposibil sa se identifice persoanele sau entitatile din spatele lor, aceasta fiind o caracteristica a tehnologiei blockchain. De asemenea, nu este posibil sa aflam daca adresele portofelului sunt controlate de persoane fizice sau juridice.

Este dificil de urmarit atat evolutia, cat si dimensiunile detinerilor in BTC ale unei „balene”, deoarece mai multe adrese pot fi controlate de o singura persoana si invers, mai multe persoane pot controla un portofel.

Miscarile pe piata ale acestor „balene” sunt extrem de importante, pentru ca au puterea de a urca sau prabusi piata cripto. Cresterea activitatilor miliardarilor BTC in acest moment coincide cu anii precedenti dupa ce a avut loc evenimentul de injumatatire Bitcoin., explica expertul in criptomonede John K. Kumi

De asemenea, s-a observat ca aproximativ 62% din unitatile Bitcoin aflate in circulatie nu au fost mutate dintr-un portofel in altul sau valorificate in dolari de peste un an, scrie coinspeaker.com.

In istoria Bitcoin, s-a stiut ca aproximativ 1,1 milioane BTC erau detinute de Satoshi Nakamoto (fondatorul retetei BTC bazate pe tehnologia bockchain), dar si ca o parte mai mare din detinerile sale nu au fost transferate. Motivul probabil pentru care „balenele” BTC inca isi pastreaza activele, in pofida cresterii recente a pretului Bitcoin, poate fi legat de mult asteptata explozie a pretului Bitcoin, despre care s-a spus ca va depasi maximul sau istoric anterior de aproape 20.000 de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani