Grid star
punguta cu doi bani

ANAF a prins ride-sharing-ul

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a identificat un prejudiciu de peste 9.7 milioane de lei in domeniul ride-sharing.

Astfel, in cazul unui singur operator economic din Bucuresti care activeaza pe piata de transport alternativ de persoane, inspectorii  au calculat un prejudiciu cauzat bugetului general consolidat al statului de peste 9,7 milioane de lei. Controalele efectuate au scos la iveala faptul ca societatea in cauza a diminuat TVA de plata catre bugetul de stat, prin neinregistrarea in contabilitate a tuturor veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing, respectiv prin majorarea in mod artificial a TVA deductibila, prin inregistrarea ilegala in contabilitate a unor achizitii de combustibili.

 

Iata anuntul ANAF:


“Inspectorii ANAF-Antifraud a au identificat un prejudiciu de p este 9.7 milioane de lei in domeniul ride-sharing 

Inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF) desfasoara permanent actiuni de control antifrauda la nivel national, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale in domeniul prestarii serviciilor direct catre populatie, precum si in alte domenii economice in care au fost identificate fenomene de indisciplina financiara ori slaba conformare la declarare, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul institutiei pe baza informatiilor detinute. 
Astfel, in cazul unui singur operator economic din Bucuresti care activeaza pe piata de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au calculat un prejudiciu cauzat bugetului general consolidat al statului de peste 9,7 milioane de lei. Controalele efectuate au scos la iveala faptul ca societatea in cauza a diminuat TVA de plata catre bugetul de stat, prin neinregistrarea in contabilitate a tuturor veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing, respectiv prin majorarea in mod artificial a TVA deductibila, prin inregistrarea ilegala in contabilitate a unor achizitii de combustibili. Totodata, societatea verificata a diminuat obligatiile fiscale generate de utilizarea fortei de munca prin inregistrarea, declararea si plata contributiilor aferente contractelor individuale de munca cu timp partial de doua ore, in conditiile in care salariatii au lucrat mult mai multe ore si au realizat venituri net superioare celor declarate. Actiunile de control vor continua in perioada urmatoare, iar DGAF recomanda tuturor operatorilor economici sa fiscalizeze veniturile obtinute din activitatile desfasurate”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani