Grid star
eveniment

ANAF, ANUNT CU PRIVIRE LA IMPOZITUL PE VENIT - Mai sunt cateva zile. Iata ce trebuie sa faceti

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca mai sunt cateva zile pana la expirarea termenului pentru depunerea Declaratiei Unice. Astfel, in 25 mai 2023 se implineste termenul pentru depunerea Declaratiei Unice (DU) privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul de impunere au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Transmitere prin mijloace electronice

ANAF recomanda ca Declaratia Unica sa fie depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv:

- prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual", disponibil pe portalul www.anaf.ro;

- prin intermediul serviciului "Depunere declaratii", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat.

De asemenea, DU se poate depune si in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, cu confirmare de primire.

Informatii detaliate despre Declaratia Unica pot fi vizualizate la urmatorul link - https://static.anaf.ro/.../AsistentaCo.../Despre_DU_2023.pdf.

In plus, pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descarcarea, completarea si depunerea DU. Pentru completarea si depunerea declaratiei unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

- apeland Serviciul central de asistenta telefonica a contribuabililor - Call - center, la numarul de telefon 031.403.91.60;

- prin e-mail, accesand Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ si in serviciul Spatiul Privat Virtual.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani