Grid star
eveniment

ANGAJATII DIN MINISTERE, LA SERVICIU CU TRANSPORTUL IN COMUN – Solutia viceprimarului Capitalei pentru decongestionarea traficului si reducerea poluarii. Bujduveanu cere achizitionarea de abonamente de transport public

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (foto dreapta, langa Nicusor Dan), propune ca ministerele sa achizitioneze abonamente de transport public pe care sa le puna la dispozitia salariatilor din ministere, astfel incat acestia sa lase masinile acasa si sa vina la locul de munca cu autobuzul, troleul, tramvaiul sau metroul.

“Sistemul public foloseste abonamentul metropolitan mixt de transport si scoate din trafic mii de masini”.

Viceprimarul Capitalei spune ca majoritatea sediilor ministerelor si a altor institutii de stat din Bucuresti sunt pozitionate in zona centrala a orasului, intens tranzitata in timpul zilei, iar aceste sedii beneficiaza de conexiuni cu o multitudine de linii ale transportului metropolitan (STB-Metrorex), fiind, de cele mai multe ori, mai usor accesibile prin intermediul retelei de transport public.
Bujduveanu arata intr-o postare pe facebook ca utilizarea transportului public – STB si Metrorex – cel putin de catre angajatii de la stat ar insemna sa fie scoase din traficul bucurestean cateva mii de masini. Acesta a mai precizat ca un plin de combustibil costa, in medie, 320 de lei, iar un abonament mixt pentru transport public (STB- Metrorex) costa 140 lei/luna.

Iata anuntul viceprimarului Capitalei:

“Sistemul public foloseste abonamentul metropolitan mixt de transport si scoate din trafic mii de masini!
Fapt - un plin de combustibil costa, in medie, 320 de lei.
Fapt - un abonament mixt pentru transport public (STB- Metrorex) costa 140 lei/luna.
Fapt – utilizand transportul public, aportul pentru mediu si mobilitate este nepretuit.
Am inceput, zilele acestea, discutii cu reprezentantii ministerelor din Guvernul Romaniei pentru a-i convinge sa achizitioneze abonamente de transport public, pe care sa le puna la dispozitia salariatilor din ministere. Vrem sa convingem angajatii din sistemul public sa utilizeze autobuzul, troleul, tramvaiul sau metroul pentru a ajunge la serviciu.
Majoritatea sediilor ministerelor si a altor institutii de stat din Bucuresti sunt pozitionate in zona centrala a orasului, intens tranzitata in timpul zilei. Aceste sedii beneficiaza de conexiuni cu o multitudine de linii ale transportului metropolitan (STB-Metrorex), fiind, de cele mai multe ori, mai usor accesibile prin intermediul retelei de transport public.

Mii de masini scoase din trafic

Utilizarea transportului public – STB si Metrorex – cel putin de catre angajatii de la stat ar insemna sa scoatem din traficul bucurestean cateva mii de masini!
Transportul public genereaza beneficii importante pentru fiecare dintre bucuresteni: este mai ieftin, mai nepoluant si creeaza mobilitate in Capitala.
Cu aceste argumente cred ca voi convinge mare parte dintre bucurestenii care lucreaza in sistemul public sa renunte la masini, in favoarea transportului public, atunci cand merg la serviciu.
Sunt pasi catre un mediu inconjurator mai sanatos, catre mobilitate. Pasi spre normalitate!”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani