Grid star
companii

ANUNT IMPORTANT PENTRU DETINATORII DE ASIGURARI CITY INSURANCE – Perioada maxima este de 90 de zile dupa ce instanta a dispus deschiderea procedurii falimentului. Iata ce puteti face in aceasta perioada

Anunt extrem de important pentru detinatorii de polite RCA la City Insurance facut de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) dupa decizia Tribunalului Bucuresti de deschidere a procedurii de faliment pentru aceasta societate. Potrivit FGA, in termen de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment, politele de asigurare incheiate de societatea de asigurare/reasigurare inceteaza de drept.

De asemenea, de la data deschiderea procedurii falimentului, in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA., incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile, pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna. Creditorii pot depune, atat electronic cat si prin posta, cereri de plata.

Iata anuntul FGA:

“Fondul de Garantare a Asiguratilor(FGA) a luat act de hotararea instantei, de deschidere a procedurii de faliment pentru Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA. Decizia din data de 09.02.2022 nu este definitiva.
Deschiderea procedurii de faliment isi produce efectele atat in cadrul procedurii de faliment a societatii de asigurare cat si cu privire la desfasurarea activitatii Fondului de Garantare a Asiguratilor.
Astfel, in termen de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii de faliment, politele de asigurare incheiate de societatea de asigurare/reasigurare inceteaza de drept, potrivit dispozitiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Deschiderea dosarelor de dauna

De asemenea, de la data deschiderea procedurii falimentului, in cazul Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA., incepe sa se calculeze termenul limita/maxim, de 90 de zile, pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de dauna-anexa 7, prevedere mentionata in Art 12 alin(1) din Legea 213/2015 actualizata. Hotararea din data de 09.02.2022 nu modifica activitatea de primire si procesare a Cererilor de plata (Anexele 9/10).
Potentialii creditori de asigurari ai Societatii de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA. pot depune, atat electronic cat si prin posta, cereri de plata (Anexa 9/10) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 7). Formularele sunt disponibile online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare
Creditorul de asigurari poate urma separat, pe langa procedura administrativa necontencioasa prevazuta de Legea nr. 213/2015 pentru incasarea despagubirii de la FGA si procedura de faliment a asiguratorului prevazuta de Legea nr. 85/2014, in vederea recuperarii creantei sale din activele asiguratorului aflat in faliment, inclusiv pentru suma cuvenita care depaseste plafonul de garantare prevazut la art. 15 alin. (2) din Legea 213/2015”.

Termenele fixate de judecatorul sindic

Reamintim ca Tribunalul Bucuresti a admis miercuri, 9 februarie 2022, in dosarul 27011/3/2021, cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a dispus deschiderea procedurii falimentului impotriva CITY INSURANCE S.A. Decizia poate fi atacata cu apel.
In cauza, judecatorul sindic a fixat urmatoarele termene limita:
a) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitoarei – 28.03.2022; 
b) termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante – 18.04.2022; 
c) termenul de definitivare a tabelului creantelor – 13.05.2022; 
d) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor – 25.04.2022.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani