Grid star
business capital

ANUNT: PENSIILE VOR FI TAIATE IN 2021 – Pensionarii vor fi obligati la plata contributiei la sanatate. Alte masuri: privatizarea sanatatii, scumpirea asigurarilor la sanatate si privatizarea companiilor nationale (Lista)

Pensiile vor fi taiate in 2021. Nu se va aplica insa o taiere directa, ci una mascata prin obligarea pensionarilor la plata contributiei la sanatate, ceea ce evident va duce la o micsorare a veniturilor pensionarilor. Iar totul se va intampla odata cu instalarea noului Guvern PNL-USR-UDMR, impus de presedintele Klaus Iohannis (foto).

Anuntul a fost facut de economistul Adrian Caciu, intr-o analiza facuta pe pagina sa de Facebook, miercuri seara, 9 decembrie 2020. O analiza in care Adrian Caciu face o serie de predictii despre ce se va intampla in anul urmator.

Despre oameni? Nu exista astfel de preocupari ca prioritate. Ei vor fi o consecinta si totodata o povara. - Adrian Caciu

Iar pe langa taierea pensiilor, sub mandatul viitorului Guvern PNL-USR-UDMR sanatatea va fi privatizata, asigurarile de sanatate se vor scumpi, iar companiile nationale vor fi privatizate.

Redam integral analiza economistului Adrian Caciu:

Eu cred ca mai bine va uitati ce va fi dupa instalarea primului guvern 'de dreapta' (vor fi mai multe in urmatorii patru ani):

1. Privatizarea companiilor de stat, mai ales a celor profitabile.

Unul dintre primele acte normative ale viitorului guvern va fi privatizarea prin listare la bursa a tuturor companiilor romanesti importante.

La revedere CEC, la revedere Hidroelectrica, la revedere Romgaz, la revedere Transelectrica, la revedere Eximbank etc.

2. Privatizarea sanatatii.

Despre privatizarea sanatatii, da, va fi si aici un astfel de act, imediat dupa ce se ridica presiunea generata de pandemie.

3. Asigurarile de sanatate private. Despre asigurarile de sanatate da, piata se va privatiza, scrie in programul partidelor de coalitie, veti plati asigurare unde doriti, numai ca vedeti voi, serviciile vor de 5-10 ori mai scumpe iar asigurarea nu va acoperi acele servicii.

Nu va mai fi acces pentru toata lumea la sistemul medical. Decat urgente.

4. Despre extinderea contributiei la sanatate.

Asta puteti fi siguri.

Inclusiv pensionarii o vor plati. Banii se vor duce preponderent in sistemul privat. Uitati de visele cu spitale de stat. E un non sens in intentiile vadite care s-au manifestat chiar la inceput de an 2020.

5. Capitalul romanesc?

Ce va ramane din el dupa criza va fi insignifiant, daca se continua modelul de politica economica din acest an. Mare parte va fi falimentat si cumparat la bucata dupa ce a fost supraindatorat.

6. Despre oameni?

Nu exista astfel de preocupari ca prioritate.

Ei vor fi o consecinta si totodata o povara.

Vi se va spune (ca si in acest an) sa ziceti mersi ca aveti serviciu in loc sa se puna accent pe calificarea voastra si recompensarea valorii adaugate aduse de voi. Cu alte cuvinte, veti fi tratati ca asistati sociali. Scapa cine poate.

Va spun de pe acum: nici nu stiti ce urmeaza.

Va urma!”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani