Grid star
companii

ASIGURARILE ROMANILOR LA CITY INSURANCE – Iata ce anunta Fondul de garantare a asiguratilor

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) primeste de luni, 20 septembrie 2021, cereri de deschidere a dosarelor de dauna din partea potentialilor creditori de asigurare ai City Insurance.

FGA anunta ca a luat act de Decizia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizatiei de functionare a Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A si constatarea starii de insolventa a societatii, urmand ca "Autoritatea de Supraveghere Financiara sa promoveze, in instanta, cererea de deschidere a procedurii de faliment impotriva asiguratorului".

Astfel, incepand de luni, FGA poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurari ai Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A, la deschiderea dosarelor de dauna. 
Cererea de deschidere a dosarului de dauna  se poate completa in situatia in care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o polita de asigurare in vigoare, in perioada cuprinsa intre data retragerii autorizatiei de functionare si data denuntarii contractelor de asigurare, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii falimentului, in instanta:

"Potrivit legii, doar de la data publicarii deciziei ASF in Monitorul Oficial al Romaniei  creditorii de asigurari ai Societatii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A pot depune cereri de plata la FGA sau cereri de restituire prima. Cererile de plata se pot depune incepand cu data publicarii deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara de retragere a autorizatiei asiguratorului si pana la maximum 90 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii de faliment. Pentru creantele de asigurari nascute ulterior ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii de faliment, cererile de plata poate fi depuse in maximum 90 de zile de la data nasterii dreptului de creanta al creditorului de asigurari.

Cererile de plata

Conform Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara, Fondul de garantare a asiguratilor va prelua evidentele complete ale dosarelor de dauna, precum si evidentele tehnico-operative si contabile aferente acestora, in termen de 30 de zile de la data retragerii autorizatiei de functionare a societatii. Dupa preluarea acestora, FGA va proceda la publicarea listelor potentialilor creditori de asigurare.     
 Instrumentarea de catre Fond a cererilor de plata se va face doar dupa preluarea evidentelor complete ale dosarelor de dauna precum si a evidentelor tehnico-operative si contabile.
Potrivit legii, art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari, doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului, si doar catre creditorii de asigurari care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.
 Tinand cont de situatia pandemica existenta, FGA face apel catre potentialii creditori de asigurare sa depuna solicitarile Online, sau prin intermediul unui serviciu postal.

Prin intermediul serviciului de Email, va recomandam:

Deschidere dosare dauna (Anexa 7): constatari.daune@fgaromania.ro
Cereri de plata (Anexa 9 si 10): cerere.plata@fgaromania.ro
Petitii/Sesizari: petitii@fgaromania.ro
Pentru orice alte solicitari/intrebari etc: office@fgaromania.ro
Comunicare cu mass-media: comunicare@fgaromania.ro
Adresa Postala: Strada Vasile Lascar nr.31, CP: 020492, sector 2, Bucuresti.
Mentionam, de asemenea, ca toate explicatiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de dauna sau a cererilor de plata sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani