Grid star
companii

ASIGURATII CITY INSURANCE VOR FI DESPAGUBITI – Ministrul de Finante: "Pana la 500.000 de lei"

Milioane de romani care au asigurari la City Insurance asteapta sa vada ce se intampla dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a retras autorizatia acestei societati. Ministrul de Finante, Dan Vilceanu (foto stanga, langa Florin Citu), vine cu precizari si spune ca cei asigurati la City Insurance vor fi despagubiti din fondul de garantare.


Ministrul a precizat ca in sedinta de guvern de miercuri se va da OUG in acest sens. Potrivit lui Vilceanu, pana acum puteai primeai 450 de mii de lei per persoana, si nu conta cate polite aveai. Dupa adoptarea OUG, cei car au avut mai multe daune pot sa primesca nu 450.000 de lei pentru toate, ci pana la 500.000 de lei pentru fiecare in parte.

Iata declaratiile facute de ministrul de Finante:

"La acest moment nu am informatii ca s-ar depasi acest fond de garantare. Miercuri avem in Guvern o ordonanta de urgenta prin care modificam o lege. Oamenii au nevoie sa fie ajutati. Ii ajutam cu bani din fondul de garantare. Pana acum, primeai 450 de mii de lei per persoana si nu conta cate polite aveai. Acum primesti 500 de mii de lei per polita. Daca ai avut mai multe daune, poti sa primesti nu 450.000 de lei pentru toate, ci 500.000 de lei pentru fiecare in parte. Pana la 500.000 de lei.
Suntem in dialog cu ASF, dar ei nu au drept de initiativa legislativa. Ni s-a cerut aceasta modificare pentru ca sunt multi oameni. Este o analiza pe care ASF a facut-o  si am fost initiatori pentru ca vrem sa protejam pagubitii de acest faliment important”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani