Grid star
business capital

ASTA SA FIE PLANUL? PRIVATIZAREA SANATATII? – Manipulare ca la carte: “A fost doar inceputul”

Urmeaza privatizarea sanatatii? Este intrebarea care se ridica dupa ce incidentele care au avut loc in ultima perioada in sistemul de sanatate au dat nastere ideii ca “niciun spital nu mai este sigur”.

Posibila incercare de privatizare a sanatatii este adusa in discutie de economistul Adrian Caciu. Intr-o analiza pe pagina sa de Facebook, de luni, 1 februarie 2021, Adrian Caciu observa manipularea ca la carte din aceste zile, cand reprezentanti ai USR, anumiti jurnalisti si chiar reprezentanti ai noului partid AUR sustin ca spitalele din Romania sunt nesigure. Iar odata inoculata aceasta idee in mentalul colectiv, urmeaza explicatiile privind necesitatea stringenta a privartizarii serviciilor de sanatate.

Iata analiza economistului Adrian Caciu:

Sa nu va surprinda daca urmeaza 'necesitatea stringenta a privatizarii serviciilor de sanatate'. Sa nu va surprinda daca, prin modul emotional in care v-ati manifestat ati pus indirect umarul la asta, lasandu-va manipulati. Daca erati atenti ati fi observat ca cei care va cheama acum in strada au tacut atunci cand s-a 'privatizat' vaccinarea si s-a stabilit sa se dea cate 100 lei pe ora la clinicile private, prin contracte de prestari servicii in timp ce la medicii si personalul din sistemul public nu se da nimic. A fost doar inceputul. Acum vi se inoculeaza ideea ca nici un spital nu mai e sigur. Clasic. Manipulare ca la carte.

Faceti un test:

Cine spune ca spitalele sunt nesigure? O serie de jurnalisti si posturi media? Aha, ok! Si mai cine? USR, da? Aha, ok! Si mai cine? Cum? Simpatizantii sau liderii AUR? Nu pot sa cred! Chiar asa?

Daca ati fi fost atenti ati fi observat si firul rosu din spatele unor conduite. Daca ati fi fost atenti ati fi observat ca suntem fix la un an distanta de tentativa de privatizare a serviciilor de sanatate. Va aduceti aminte pe ce s-a cladit? A, da, foc, Floreasca, Beuran. Ce a urmat? Era sa se lase cu multe arestari la acea tentativa aka Cosache&Moldovan. Cineva din acel fir rosu cred ca are o obsesie pentru foc, prea des este folosit.

Dar voua va place circul si aparenta. Sa fie primit dar va fi scump! Stiu ca orgoliul multora dintre voi nu va accepta acest adevar din postare. Timpul va valida ceea ce am scris in aceasta postare. Multumesc”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani