Grid star
criptomonede

AVERTISMENTUL LANSAT DE GIGANTUL FRANKLIN TEMPLETON – "Daca Bitcoin va creste atat de mult incat sa devina o amenintare pentru dolarul american, SUA i-ar limita utilizarea”

CEO-ul fondului american de investitii Franklin Templeton, Jenny Johnson, a declarat miercuri, 26 aprilie, ca viitorul industriei cripto va fi determinat de reglementarile adoptate de guverne. Ea a precizat, intr-un interviu pentru CoinDesk, ca SUA nu vor permite ca Bitcoin sa devina o amenintare pentru dolarul american, ca moneda de rezerva. Criptomonedele descentralizate precum Bitcoin sunt, in opinia sa, „o distragere a atentiei” de la beneficiile tehnologiei blockchain pentru sistemul financiar global.

Gilda Popa

Declaratiile reprezentantului fondului de investitii, care administreaza active de o mie cinci sute de miliarde de dolari, vin in contextul in care Franklin Templeton a lansat recent OnChain U.S. Government Money Market Fund (FOBXX), fond inregistrat pe reteaua Ethereum, prin stratul 2 blockchain-ului Polygon.

FOBXX este primul fond mutual inregistrat in SUA care utilizeaza un blockchain public pentru a procesa tranzactii si a inregistra proprietatea de actiuni, a sustinut gigantul de investitii intr-un comunicat de presa transmis la inceputul acestei saptamani. Astfel, luni, 24 aprilie, Stellar Network a anuntat ca fondul este disponibil in reteaua sa. Stellar are o capitalizare de piata de 2,5 miliarde de dolari, iar cea a Polygon este de peste 9,5 miliarde de dolari.

Extinderea fondului guvernului american Franklin OnChain pe (n.r. reteaua) Polygon permite fondului sa fie si mai compatibil cu restul ecosistemului digital, in special printr-un blockchain bazat pe Ethereum”, a declarat Roger Bayston, seful activelor digitale la Franklin Templeton in comunicatul citat.

Seful Franklin Templeton: "Viitorul sectorului cripto va fi determinat de reglementari”

Miercuri, 26 aprilie, CEO-ul gigantului de investitii, Jenny Johnson, a venit cu noi declaratii la conferinta anuala a CoinDesk. Ea a spus ca este important ca industria sa accepte ca vor veni mai multe reglementari – indiferent daca acest lucru place sau nu. Viitorul sectorului cripto va fi determinat de reglementari, a precizat Jenny Johnson, adaugand ca in opinia sa criptomonedele precum bitcoin sunt o „distragere a atentiei” de la beneficiile tehnologiei blockchain.

"Bitcoin este cea mai mare distragere a atentiei (n.r. publice) de la cea mai puternica provocare (n.r. pentru sistemul financiar) si acesta este tehnologia blockchain. Pot sa va spun, daca Bitcoin va deveni vreodata atat de mare incat sa reprezinte o amenintare pentru dolarul american ca moneda de rezerva, SUA ar limita... utilizarea Bitcoin. Monedele sunt foarte importante pentru guverne pentru a-si gestiona economiile. Nu isi vor ceda (n.r. subsuma) niciodata moneda suverana acestui concept de moneda globala”, a spus Johnson.

Ea a adaugat ca este mai bine pentru companii sa interactioneze direct cu autoritatile de reglementare pe masura ce dezvolta produse noi. A precizat ca Franklin Templeton a fost in stransa legatura cu Comisia pentru Valori Mobiliare si Schimb (SEC) din SUA, in timp ce si-a dezvoltat fondul mutual FOBXX, recent lansat pe blockchain.

Compania globala de investitii, care are birouri in peste 30 de tari din intreaga lume, este obisnuita sa colaboreze si cu autoritatile de reglementare din afara SUA.

"Pot sa va spun ca diferite zone din lume sunt mai avansate decat altele, mai confortabile cu [cripto] decat altele”, a spus Johnson, numind in acest sens Singapore, Hong Kong si Emiratele Arabe Unite drept exemple de jurisdictii prietenoase cu industria cripto.

Johnson a spus ca autoritatile de reglementare, atat cele din SUA, cat si cele din alte tari care vor sa legifereze industria cripto, sunt ingrijorate cu privire la adoptarea unor reglementari care ar putea avea consecinte nedorite.

"Acesta este un spatiu complicat, iar autoritatile de reglementare incearca sa fie atente”, a spus Johnson.

Tehnologia blockchain ar putea, potrivit lui Johnson, sa deschida oportunitati de investitii pentru administratorii de active, reducand costurile si eliminand „intermediarii” care in prezent risipesc resurse. De altfel, Franklin Templeton a anuntat in septembrie anul trecut planuri pentru a oferi strategii de investitii in active digitale clientilor. Fondul, care a devenit relativ recent sustinator al tehnologiei blockchain, continua sa vada eficiente operationale prin utilizarea unui sistem integrat blockchain, potrivit declaratiilor reprezentantilor sai. Gigantul de investitii, care isi propune sa ofere un venit constant detinatorilor sai, investeste cel putin 99,5% din activele sale in titluri de stat, numerar si acorduri de rascumparare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani