Grid star
criptomonede

AVERTISMENTUL UNUI ANALIST INDEPENDENT: "VINDETI BITCOIN ACUM!” - Actualizarea "The Merge” a retelei Ethereum ar putea duce la extinderea interdictiilor mineritului BTC

Tranzitia retelei Ethereum de la actualul protocol Proof-of-Work (PoW) la modelul Proof-of-Stake (PoS), cunoscuta in lumea cripto sub denumirea "The Merge”, ar putea fi o lovitura uriasa pentru Bitcoin. Este opinia impartasita de o categorie de analisti care avertizeaza ca autoritatile de reglementare ar putea introduce restrictii severe pentru mineritul Bitcoin, care se bazeaza in continuare pe PoW pentru extragerea de noi criptomonede din retea, din cauza consumului urias de energie pe care il presupune acesta.

Gilda Popa

Intr-un interviu acordat vineri, 2 septembrie, pentru CoinDesk TV, analistul independent Kyle McDonald a invocat "criza climatica” si consumul urias de energie pe care il presupune minarea in reteaua Bitcoin, aratand ca autoritatile ar putea lua masuri in contextul in care blockchain-ul Ethereum va reusi sa reduca cu peste 99% consumul de energie prin tranzitia de la PoW la PoS. McDonald recomanda investitorilor sa vanda Bitcoin cat mai repede.

McDonald a explicat ca posibilitatea ca Ethereum sa reduca in mod real consumul de energie cu 99,95% este o prognoza "foarte realista”.

"Cand treceti de la un sistem care genereaza cat mai multe numere aleatoare cat mai repede posibil, cu 10 milioane [n.r. unitati de procesare grafica] in intreaga lume, la un sistem care ruleaza pe cateva mii de computere care au o energie destul de scazuta, acest lucru va face o diferenta uriasa”, a spus McDonald.

El a adaugat ca, deoarece "Bitcoin nu are (n.r. un for decizional) centralizat ca Ethereum pentru a decide (n.r. tranzitia de la PoW la PoS) , ar putea fi primul blockchain primul care va fi vizat de reglementatari”.

Consumul de energie al criptomonedelor a devenit un element major al disputei intre companiile cripto, pe de o parte, si activistii de mediu si guverne, pe de alta parte, iar McDonald a spus ca, in acest context, Bitcoin "nu va mai atinge niciodata 69.000 dolari”, maximul istoric atins in noiembrie 2021. In prezent, Bitcoin are dificultati in a pastra pragul de 20.000 de dolari, in jurul caruia se invarte in ultimele luni.

Autoritatile europene, la un pas de a interzice mineritul Bitcoin la inceputul anului 2022

Lumea Banilor a relatat, in ianuarie 2022, ca autoritatile europene au fost la un pas de a interzice mineritul Bitcoin dupa ce vicepresedintele Autoritatii Europene pentru Valori Mobiliare si Piete, Erik Thedéen, a cerut autoritatilor europene de reglementare sa ia masuri speciale in ce priveste mineritul proof-of-work (PoW), care ar pune in pericol obiectivele climatice ale UE.

Thedéen, care este si director general al Autoritatii pentru Servicii Financiare din Suedia, a spus la acel moment ca mineritul Bitcoin (BTC) a devenit o "problema nationala” si a avertizat ca cele mai multe criptomonede ar putea prezenta un risc pentru obiectivele schimbarilor climatice.

El a cerut autoritatilor europene de reglementare sa ia masuri speciale cu privire la mineritul proof-of-work (PoW), care este folosit in principal de Bitcoin si alte cateva alte criptomonede. El a pledat, de asemenea, pentru tehnologia proof-of-stake (PoS) ca o alternativa mai buna, eficienta din punct de vedere energetic,

Analist: "Vindeti Bitcoin acum!

McDonald recomanda investitorilor sa vanda Bitcoin cat mai repede. Motivul este ca, dupa ce blockchain-ul Ethereum va trece la o metoda drastic mai putin consumatoare de energie de validare a tranzactiilor, cunoscuta sub numele de "dovada mizei” (PoS), investitorii si autoritatile de reglementare pot realiza ca metoda consumatoare de energie pe care atat Bitcoin, cat si Ethereum o folosesc acum, numita "dovada muncii” (PoW), nu a fost niciodata cu adevarat necesara.

Lumea Banilor a dat detalii, saptamana trecuta, cu privire la programul oficial anuntat de Fundatia Ethereum pentru mult-asteptatul eveniment "The Merge” (n.r. „Fuziunea”), cea mai importanta actualizare din istoria retelei. Aceasta marcheaza tranzitia de la actualul protocol Proof-of-Work (PoW) la modelul Proof-of-Stake (PoS), iar analistii asteapta ulterior o crestere semnificativa a valorii criptomonedei native Ether (ETH). Intreaga tranzitie va avea loc in mai putin de o luna, intre 10 septembrie si 20 septembrie.

Trecerea la un model PoS va aduce un protocol de consens care ii va recompensa pe stakers (n.r. "pariori” sau "validatori”, termen folosit deoarece acestia plaseaza "miza” pentru a valida tranzactiile) in locul minerilor si, de asemenea, va face ca blockchain-ul sa fie cu 99% mai eficient din punct de vedere energetic. Acest lucru ii determina pe analisti sa creada ca reteaua Bitcoin, care se bazeaza in continuare pe protocolul PoW, care implica un consum urias de energie, sa creada ca cea mai puternica criptomoneda va fi mai putin competitiva din punct de vedere al consumului de energie, o problema care o face vulnerabila.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani