Grid star
eveniment

BANI PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI – Premierul a decis cu privire la doua programe de interes national. Iata bugetul alocat

Executivul a aprobat prelungirea perioadei de implementare a doua programe de interes national (PIN) care vizeaza dezinstitutionalizarea persoanelor cu dizabilitati prin crearea de servicii sociale alternative in comunitate.

Cele 2 programe sunt: "Infiintarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criza si locuinte protejate in vederea dezinstitutionalizarii persoanelor cu dizabilitati aflate in institutii de tip vechi si pentru prevenirea institutionalizarii persoanelor cu dizabilitati din comunitate" si "Infiintarea de servicii sociale in vederea asigurarii tranzitiei tinerilor cu dizabilitati de la sistemul de protectie speciala a copilului catre sistemul de protectie a persoanelor adulte cu dizabilitati".

Infiintarea de locuinte protejate

In cadrul primului program, care are un buget total de 74.507.000 lei, au fost selectate 55 de proiecte, prin care se propune infiintarea a 107 locuinte protejate, a 33 de centre de zi si 13 centre respiro/centre de criza.

In cel de-al doilea program, al carui buget total este de 34.778.000 lei, au fost selectate 16 proiecte, prin care se propune infiintarea a 35 de locuinte protejate si 16 centre de zi.

Masurile de prelungire a perioadei de implementare a celor doua programe si de redistribuire a sumelor pentru perioada 2018 – 2023 au fost necesare din cauza efectelor COVID 19, care au dus la imposibilitatea derularii activitatilor si atingerea rezultatelor in perioada 2018 – 2023 si, de asemenea, la imposibilitatea accesarii sumelor alocate in program, pentru anul 2022, de catre majoritatea beneficiarilor finantarilor.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani