Grid star
punguta cu doi bani

Banii luati de la romani pentru deplasarile lui Iohannis, la secret!

Desi o tara intreaga vrea sa afle cat costa deplasarile presedintelui Iohannis in strainatate cu avionul, cu escala la Sibiu, sau nu, cazarea si altele, profesorul care a facut bani si din meditatii nu poate sa spuna, pentru ca legea nu-l lasa. Cu toate ca romanii platesc costurile.

Asta este explicatia sefului statului. Si unde e legea nu e tocmeala, spune acesta, desi este adeptul transparentei. Ce parere aveti?

Intrebat de presa de ce Administratia Prezidentiala nu este transparenta fata de cetateni si de ce nu prezinta care sunt costurile deplasarilor in strainatate, Klaus Iohannis invoca legea. Pe care o respecta si care prevede, potrivit sustinerilor presedintelui tuturor romanilor, inclusiv a profesorilor care iau "in mana” un salariu de nici 3.000 lei, ca nu se poate. Asteptam "desecretizarea” milioanelor cheltuite pentru presedinte de catre viitorul presedinte.

Iata intrebarile adresate lui Klaus Iohannis si raspunsurile:

Jurnalist:

Domnule Presedinte, pe 15 mai, intr-un mesaj transmis catre presedinti de consilii de judet din Romania, i-ati incurajat pe acestia sa ramana parteneri deschisi si transparenti ai cetatenilor. Ne puteti spune, va rugam, de ce Administratia Prezidentiala nu este transparenta fata de cetateni si de ce nu prezinta care sunt costurile deplasarilor domniei voastre in strainatate, asa cum se intampla in mandatele celorlalti presedinti si chiar si la inceputul mandatului dumneavoastra?

Klaus Iohannis

Administratia Prezidentiala este foarte corecta si transparenta si chiar presedintele, personal, raspunde tuturor intrebari lor si nu cred ca exista un temei serios pentru a ne banui de altceva. In rest, fiind Administratia Prezidentiala, exista o legislatie speciala, care spune colegelor si colegilor exact ce se poate transmite si ce nu se poate transmite si chiar nu-mi imaginez ca vreti sa incurajati pe cineva din Administratia Prezidentiala sa incalce legea. Cred ca ar fi chiar culmea.

Jurnalist: 

Multumesc. Imi cer scuze ca insist, dar incerc sa inteleg care este secretul de stat in ce priveste pretul cazarii si al transportului.

Klaus Iohannis

O sa va explice colegele si colegii de la Administratie mai in detaliu. Deci, repet, asa este legea, ne place, nu ne place, putem sa discutam, poate o modificam.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani