Grid star
criptomonede

BITCOIN DEPASESTE 28.000 DE DOLARI – JP Morgan se asteapta ca moneda digitala sa atinga 650.000 dolari

Pietele Bitcoin au fost in fierbere in acest weekend dupa ce pretul activului criptografic a atins duminica, 27 decembrie, un alt record istoric: 28.378 dolari pe moneda. In doar 11 zile, criptomoneda a castigat peste 8000 de dolari in valoare dupa ce miercuri, 16 decembrie, Bitcoin a depasit pragul de 20.000 de dolari si recordul atins in decembrie 2017. Este o „cursa nebuna”, au apreciat analistii, care estimeaza ca aceasta nu se va opri in curand. Banca internationala de investitii JP Morgan estimeaza, intr-un raport recent publicat, ca pretul criptomonedei ar putea atinge 650.000 dolari in urmatorii ani. Expertii JP Morgan au explicat pentru express.co.uk ce ratiuni stau in spatele acestei predictii.

Spre sfarsitul anului 2020, capitalizarea bursiera a Bitcoin a depasit valoarea de jumatate de trilion de dolari SUA, ceea ce face ca actuala sa crestere sa fie credibila si sustenabila, scriu si expertii de la news.bitcoin.com

Criptomoneda a crescut enorm in valoare in ultimele zile, peste asteptarile expertilor. Luni, la momentul publicarii acestui articol, activul criptografic se tranzactioneaza intre 27.250 si 27.750 USD pe BTC.

In ultimele sapte zile, BTC a crescut cu 16,4% si cu 59,12% in cursul ultimei luni. Statisticile de 90 de zile arata ca BTC a castigat 155%.

Cu cateva zile in urma, pe 24 decembrie, BTC se vindea cu 23.796 dolari pe unitate, ceea ce inseamna ca a castigat peste 14% in ultimele trei zile. Mai mult decat atat, in doar 11 zile de la depasirea pragului de 20.000 de dolari, moneda digitala a castigat aproape 30% in valoare, respectiv peste 8000 de dolari.

BTC a depasit recent capitalizarea de piata a Visa si castiga constant pe Berkshire Hathaway. De fapt, evaluarea globala a Bitcoin (BTC) plaseaza la acest moment criptomoneda pe locul 11 cel mai valoros activ global.

Datele de pe markets.Bitcoin.com arata ca indicele de dominanta BTC a depasit nivelul de 70% (n.r. in raport cu intreaga piata a criptomonedelor), cu o capitalizare de piata de 510 miliarde de dolari luni, 28 decembrie.

Valoarea Bitcoin va creste de zece ori pana in 2022, spune miliardarul Tim Draper

Investitorul in fonduri cu capital de risc, miliardarul Tim Draper, a spus ca valoarea Bitcoin va creste de zece ori pana la sfarsitul anului 2022.

Bitcoin va creste de zece ori de la finalul lui 2020 pana la sfarsitul anului 2022 sau inceputul anului 2023”, a scris Tim Draper pe Twitter.

Intr-o declaratie pentru Express.co.uk, jurnalistul si producatorul Max Keizer a spus ca predictia inseamna „o tinta de pret de 260.000 USD pentru Bitcoin”.

Surprinzator insa, banca americana JP Morgan are un pronostic si mai spectaculor pentru Bitcoin.

Un raport al lui JP Morgan citat de Express.co.uk estimeaza ca valoarea Bitcoin va atinge 650.000 dolari

Banca de investitii considera ca a fost absolut remarcabil modul in care Bitcoin s-a extins anul acesta. In timp ce alte active au capitalizari de piata mari (peste trilioane de dolari), Bitcoin este inca evaluat la aproximativ 0,5 trilioane de dolari. Abia in acest an, Bitcoin a crescut cu 0,3 trilioane de dolari in validarea pietei, permitandu-i sa ajunga la 28.000 de dolari duminica.

Zilele trecute, cand Bitcoin era inca la 24.000 de dolari, expertii JPMorgan au facut anuntul care a socat lumea financiara.

Monedele digitale si modalitatile alternative de stocare a valorii, precum aurul si Bitcoin, au fost principalii beneficiari ai pandemiei in termeni relativi, crescandu-si activele (in scopuri de investitii) cu 27%, respectiv 227%.”, a scris JP Morgan.

Daca moneda digitala continua sa se extinda si sa atraga un numar mare de investitori, ar putea fi posibil sa atinga 650.000 de dolari. Acest lucru s-ar intampla daca Bitcoin atinge aceeasi capitalizare de piata a aurului, spun expertii bancii americane de investitii.

Dupa cum a explicat JPMorgan, pretul celui mai mare activ digital nu va ajunge acolo maine. Cu toate acestea, avand in vedere ca exista o mare adoptie institutionala in intreaga lume, s-ar putea ajunge acolo mai devreme decat mai tarziu, potrivit raportului. MicroStrategy, Ruffler si MassMutual sunt doar cateva dintre companiile care au investit sute de milioane de dolari in Bitcoin. In viitor, ar putea exista mai multe companii care sa investeasca in Bitcoin si sa ajute pretul BTC sa atinga noi maxime.

Intr-un interviu cu Daniela Cambone la podcast-ul Stansberry Research, jurnalistul Max Keizer si-a dat parerea despre cine se afla in spatele ultimului raliu bitcoin.

Ceea ce Michael Saylor si, probabil, Elon Musk si altii au descoperit este ca banca Federal Reserve si alte banci centrale sunt intr-o pozitie foarte precara. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste banci au impins in mod artificial ratele dobanzilor pana la aceste niveluri extraordinar de scazute, la aproape zero. Daca pot imprumuta ieftin si pot plasa valoare in Bitcoin, cei mai puternici miliardari ai lumii sunt in masura sa faca un atac speculativ asupra Rezervei Federale”, a spus Max Keizer.

Nu am face nicio greseala sa credem ca Michael Saylor si „bitcoinerii” de mare calibru ataca Federal Reserve Bank si sistemul bancar central global.

Acesta este motivul pentru care am putea vedea tranzactionarea Bitcoin la 200.000 sau 300.000 de dolari destul de repede.”, a concluzionat jurnalistul.

Keizer mai spune ca singura modalitate prin care bancile centrale se pot apara impotriva acestui atac speculativ „a fost sa creasca ratele dobanzii”.

Acesta este pentru investitori „pariul de mai multe miliarde pe bitcoin”, a declarat Keizer.

Cu toate acestea, agentul de bursa si comentatorul financiar din SUA Peter Schiff a ramas ostil potentialului Bitcoin si a avertizat impotriva investitiilor in criptomoneda preeminenta a lumii.

Acesta a scris pe Twitter: „Peste 100 de ani bitcoinul va fi amintit ca noul Ponzi?Poate ca, in loc sa fie cipati oamenii vor fi in schimb Bitcoined”.

In acest moment, exista aproximativ 18.582.450 BTC in circulatie si in ultimele 24 de ore, bitcoin (BTC) a inregistrat tranzactii de 21 miliarde de dolari in volum comercial global. Stablecoin-ul Tether (USDT) este inca moneda dominanta impotriva BTC, iar duminica a atras 56% din toate tranzactiile.

Luand in calcul cursul de schimb de luni, dificultatea actuala de minare a BTC si un cost al energiei electrice de aproximativ 0,06 dolari pe kilowatt-ora (kWh) arata ca minerii profita considerabil de acest interval de pret. Statisticile arata ca platforma miniera de top este luni Bitmain Antminer S19 Pro (110TH / s), care atrage 15,37 USD pe zi, potrivit news.bitcoin.com

S19 Pro este urmat de Microbt Whatsminer M30S ++ (15,18 USD / zi), MicroBT Whatsminer M30S + (12,69 USD / zi), modelul Bitmain Antminer S19 95TH / s (12,00 USD / zi) si Canaan Avalonminer 1246 (10,38 USD / zi).

Bitcoin este, de asemenea, foarte interesat in ultimele cateva saptamani, deoarece datele tendintelor Google arata ca termenul „bitcoin” are un rating de 96 din 100. Termenul si subiectul „bitcoin” sunt, de asemenea, in tendinte destul de mari pe Twitter duminica dimineata cu peste 225.000 de tweets despre activul cripto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani